КГ ВРЕМЕПЛОВ – Промовисане ђачке униформе у Крагујевцу – Идеја добра али никад остварена

Можда ће овај текст некога од надлежних бар натерати да размотри поновно покретање оваквог пројекта.

Случајно смо на нету наишли на овај надасве занимљив текст. Морамо рећи да је одлична идеја и  права је штета што никада није  заживела. Иначе текст је из 2010.године. Можда ће овај текст некога од надлежних бар натерати да  размотри поновно покретање оваквог пројекта.

ПРОМОВИСАНЕ  ЂАЧКЕ УНИФОРМЕ У КРАГУЈЕВЦУ

У присуству чланова Градског већа Славице Савељић и Драгослава Милошевића и начелника Градске управе за образовање, културу, информисање, спорт и омладину Леле Макојевић данас су, уз пригодан програм, у основној школи „21.октобар“ промовисане радне униформе за ученике. Наиме, на иницијативу локалне самоуправе а уз сагласност Савета родитеља ове школе од почетка другог полугодишта 88 првака носиће дјачке униформе. Према речима директора школе „21.октобар“ Зорана Ранитовића није реч о некадашњим „кецељама“ и мушким блуза већ о модерним, лепим дуксевима и туникама, живих боја са амблемом школе. „Идејно решење направили су и изабрали ученици, родитељи и учитељи уз помоћ наставника ликовног. Униформе су бесплатне за родитеље јер је њихову набавку финансирао Бранимир Огњановић је један од ученичких родитеља „, рекао је Ранитовић и додао да ће поред ученика првог разреда униформе имати и њихови учитељи. За сада их носе само ученици првог разреда.

Члан Градског већа за образовање, културу и информисање Драгослав Милошевић рекао је да је идеја потекла од локалне самоуправе, да ју је прво прихватила основна школа „21.октобар“ а да су реализацију ове идеје за почетак следеће школске године, тачније од септембра, најавили директори школа Светозар Марковић и Станислав Сремчевић. Образлажући овакву иницијативу локалне самоуправе Милошевић је рекао да тиме што свака школа има своје униформе ће се лакше идентификовати њихови ученици, ас обзиром да су лако уочљиве допринеће и повећању безбедности намлађих школараца. „Немамо намеру да елимишемо социјалне разлике међу ученицима али желимо да бар у току наставе сви буду исти“, закључио је Милошевић.

kaldrmas-kragujevac1167

Оставите коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.