Кидс фест y биоскопу Cineplexx Крагујевац Плаза

Највећи дечији филмски фестивал, Кидс Фест одржаће се 11. пут заредом у биоскопу Cineplexx Крагујевац Плаза

Највећи дечији филмски фестивал, Кидс Фест одржаће се 11. пут заредом у биоскопу Cineplexx Крагујевац Плаза и то од 19. до 25. октобра под слоганом „Које је боје твој филм?“. На фестивалу ће, као и претходних година, бити приказана најквалитетнија филмска остварења из целог света за децу предшколског и школског узраста: играни, анимирани и документарни, 3Д филмови, од којих је највећи број синхронизован на српски језик.

Овогодишња амбасадорка је позната певачица Сара Јовановић, која је у ишчекивању фестивала изјавила: „Фестивал је посвећен бојама и емоцијама које оне изазивају. Моја омиљена боја је црвена јер подсећа на љубав и радост, а током трајања Фестивала поред ње видећемо целу палету филмских боја. Остаје нам једино да заједно уживамо у свим филмовима „.

Посетиоци Кидс феста већ познају Каспера и Ему са прошлог издања фестивала, а њихова авантура се ове године наставља на сафарију. Упознајте 6 нераздвојних пријатеља у хит филму „Зозонци у земљи ветра 3Д“, који се боре да сачувају градић Пуф од Вране – вештице. Међу остварењима наћи ће се анимирани филм из Шведске „Бамзи и град лопова“ о најснажнијем меди на свету. Из Норвешке стиже остварење „Хокус Покус Алфи Аткинс“, авантура о дечаку који жели највише на свету да добије пса помоћу магије. Играни француски филм „Књига чини“ такође обилује магијом, а главни јунак поседује прстен помоћу кога постаје по потреби невидљив. Од узбудљивих 3Д авантура, на програму ће се наћи филмови „Пингвини са Мадагаскара“, „Код куће“, „Смотанко и Трапавко: Невероватна мисија“, као и остварења из Азије „Змајево гнездо: Зора ратника“, „Змајева кугла: Битка богова“ и „Змајева кугла: Васкрсење „.

Ове године у програму Кидс феста налази се и филм за старије узрасте основне школе. Словеначки филм „Улога за Ему“ деци ће омогућити да завире у телевизијски свет, док документарни филм „Један живот“ представља прославу најмаштовитијих прича о опстанку у животињском царству. Деца која воле гусаре, обожаваће норвешки играни филм „Капетан сабљозуби“, док ће их комедија „Прдопрах Доктора Проктора“ насмејати до суза, док буду гледали дечаке који лете у небо, неваљале близанце и дивне пудинге од карамеле. Аустралијски играни филм „Грудвица“ приказује авантуру храброг пса који покушава да заштити колонију пингвина од других. Симпатична бела крзнена породица у анимираном финском филму „Мумини на Ривијери“ слави мале радости у животу, а децу учи како је лепо бити оптимиста.

 

Више информација на www.cineplexx.rs.

Оставите коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.