Колектив ОШ „Ђура Јакшић“ организовао акцију добровољног даривања крви

Уочи прославе 81 године постојања, колектив основне школе Ђура Јакшић организовао акцију добровољног давања крви за просветне раднике

Уочи прославе 81 године постојања, колектив основне школе Ђура Јакшић организовао акцију добровољног давања крви за просветне раднике, запослене у овој образовној установи и родитеље.
У сарадњи са градском организацијом Црвеног крста, за ученике завршних разреда организована су предавања и радионице: „Правилна исхрана“ и „Трговина људима“.

На иницијативу запослених у основној школи Ђура Јакшић акција добровољног давања крви први пут је у школском објекту организована прошле године, у оквиру обележавања јубилеја-осам деценија постојања и 60 година од када школа носи име чувеног песника и сликара. Традиција је настављена и ове године.

Акција добровољног давања крви у школи Ђура Јакшић организована је у сарадњи са службом за трансфузију крви и градском организацијом Црвеног крста.
Волонтери Црвеног крста у Крагујевцу су ученицима шестог, седмог и осмог разреда говорили о превенцији алкохолизма, наркоманије и других облика зависности, али ио правилној исхрани, јер се 16. октобар обележава као Швестка дан здраве хране. Иначе, школа Ђура Јакшић постоји више од осам деценија, а од 1954. године носи име песника, драматичара, приповедача и сликара Ђуре Јакшића. Централна свечаност поводом дана школе заказана је за 22. октобар.

извор и фото: к9 тв

Оставите коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.