Крагујевачке градске пешачке стазе – ПЕК „Гора“

Планинарско - еколошки клуб "ГОРА" наставља са промоцијом Крагујевачких градских пешачких стаза које су намењене пре свега рекреативцима,

Планинарско – еколошки клуб „ГОРА“ наставља са промоцијом Крагујевачких градских пешачких стаза које су намењене пре свега рекреативцима, као и онима који желе да боље упознају свој град.

Ове недеље поново организујемо шетњу која почиње од „Крста“ у центру града, води кроз парк и покрај језера „Бубањ“, па кроз Еко парк у Илиној води, до стрелишта у истом насељу. Стаза се даље наставља гребеном Кошутњачког виса, па низ шумски комплекс Кошутњак до Бресничког потока, а затим Мокрањчевом улицом до школских терена ОШ „Ђура Јакшић“. Иза тога стаза улицама насеља Бресница води покрај стадиона ФК „Славија“, ОШ „Вук Караџић“ и Дома здравља „Бресница“ на Метином брду. Даље стижемо до парка на Пиварском брду, па улицом Косовска стижемо до пешачког моста наспрам Зеленог венца и Градске тржнице. Прелази се пешачки мост на Лепеници прође кроз парк и покрај споменика палим Шумадинцима и кроз центар града пешачком зоном поново стиже код „Крста“.

Скуп свих заинтересованих је у ЧЕТВРТАК 9.ЈУЛА у 16.45 сати код „Крста“ у центру Крагујевца, а шетња почиње у 17.00 сати.

Стаза је дужине око 12 км са укупним успоном и силаском од 225 м и може се прећи рекреативним ходом за 3-4 сата. На стази застајемо на више видиковаца са којих се пружају погледи на наш град, његову околину и висове планина у његовом окружењу.

Стаза је рекреативна па позивамо све наше суграђане да изађу из својих домова, прођу овом стазом, виде неке локације у свом граду које можда досад нису имали прилику да виде. Ово је за многе и прилика да једног поподнева у току недеље за три сата спознају све добре аспекте активног одмора. Одмора од градске гужве, врелог асфалта, премора и стресних момената на послу, у школи!

Зато, дођите!

Оставите коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.