Кредит за финансирање капиталних инвестиционих расхода

Скупштина града Крагујевца донела је данас Одлуку о задуживању града Крагујевца за финансирање капиталних инвестиционих расхода

Скупштина града Крагујевца донела је данас Одлуку о задуживању града Крагујевца за финансирање капиталних инвестиционих расхода код Европске банке за обнову и развој у износу од милијарду 250 милиона динара. Говорећи о томе шта ће све бити финансирано овим кредитом градоначелник Радомир Николић рекао је да ће у оквиру прве транше ЕДБР пренети средства граду а град ЈКП “Чистоћи“ за набавку камиона и контејнера у износу од 2,5 милиона евра уз две године грејс периода и рок отплате од осам година.

Што се тиче улагања у инфраструктуру неће се радити улице по насељима већ оне улице које ће учинити атрактивним индустријске зоне, додао је градоначелник Николић. “Осим улице Душана Ђорђевића која повезује два велика села са градом и Драгојла Дудића која везује Станово и Шумарице радиће се и улице – Петровачка, која са улицом Слободе треба да заокружи будућу индустријску зону код Стрних жита. Радиће се и улице Липарска и Божидара Маслаћа које треба да заокруже индустријску зону Денино брдо. Планирана је и изградња ракље код Крста, која ће омогућити коначно активирање Сервиса на тој локацији, а у плану је и изградња моста према Ердечу са приступним саобраћајницама, и највероватније кружни ток испред улаза у FIAT . Тиме ће петља код Звезде бити комплетирана а насеља Палилуле и Станово биће коначно повезана са озбиљном саобраћајницом, што ће омогућити да грађани више не прелазе на небезбедним прелазима“, рекао је градоначелник Николић.

Говорећи о привлачењу нових инвестиција, градоначелник је истакао да ће за нову индустријску зону бити искоришћено земљиште којим располаже Центар за стрна жита, одмах након што Влада Србије а потом и градска Скуштина донесе Закључак о преносу оснивачких права. На нама је, рекао је Николић, да до тада већ имамо спроведену инфраструктуру у тој али и осталим зонама. “Све смо посветили привлачењу нових инвестиција и борби за отварање нових радних места и смањењу незапослености“, закључио је градоначелник Крагујевца.

Током поподневног дела седнице одборници су усвојили Одлуку о приступању изради Програма развоја спорта за период 2016-2018. године, Одлуку о давању у закуп пословног простора као и Одлуку о активностима везаним за реализацију Уговора о продаји ЈП Радио телевизија Крагујевац којом се ставља ван снаге оснивачки акт овог предузећа. Дата је и сагласност на измене и допуне програма пословања за 2015.годину и то – Градске стамбене агенције, ЈКП “Чистоћа“ и ЈКП “Градска гробља“.

Скупштина града Крагујевца именовала је данас дипломираног инжењера архитектуре Александра Ненковића за главног урбанисту док је за директора ЈКП “Градска гробља“ постављен Никола Спасић дипломирани машински инжењер.

Оставите коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.