Меморандум о сарадњи између града Крагујевца и НВО “Praxis“ из Београда

Градско веће на данас одржаној седници дало је сагласност на потписивање Меоморандума о сарадњи између града Крагујевца и

Градско веће на данас одржаној седници дало је сагласност на потписивање Меоморандума о сарадњи између града Крагујевца и невладине организације “Praxis“. Уговор ће на основу сагласности у име Града потписати Едис Дургутовић помоћник градоначелника за унапређење људских и мањинских права и сарадњу са удружењима. Циљ сарадње која ће бити озваничена Меморандумом је заштита права и унапређење положаја припадника ромске националне мањине на територији града Крагујевца, у складу са Уставом и законима Републике Србије, као и националним стратешким документима и међународним конвенцијама на које се Србија обавезала.

Градско веће донело је закључак да наложи Градској управи за комуналне и инспекцијске послове да хитно предузме мере стављања у функцију јавне чесме на Тргу Мала Вага. У складу са Уговором о поверавању радова на одржавању јавних чесама и фонтана за 2015. годину, тај посао обавиће ЈКП “Водовод и канализација“.

Регистровани спортски клубови, који имају такмичарске селекције и учествују на такмичењима по правилима и пропозицијама гранских савеза и Спортског савеза Србије имаће на располагању још једну фискултурну салу у термину од 20 до 23 сата. Наиме, након реновирања фискултурне сале Основне школе “Светозар Марковић“ створени су услови да се допуни распоред коришћења сала основних и средњих школа. Због тога се данас на дневном реду Градског већа нашао и Предлог закључка о допуни закључка о начину коришћења фискултурних сала основних и средњих школа у школској 2015/2016. години.

Градско веће дало је и сагласност на Одлуке о изменама и допунама Програма пословања односно Годишњег финансијског плана за текућу годину у складу са другим ребалансом буџета града за Народну библиотеку “’Вук Караџић“, Дом омладине, Народни музеј, Музички центар, Спомен парк “Крагујевачки октобар“, Књажевско – српски театар и Јавно стамбено предузеће и упутило Скупштини града на разматрање и одлучивање.

Оставите коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.