Мештани Вучковице на два сата блокирали магистрални путни правац Крагујевац-Краљево

Мештани Вучковице, незадовољни због заустављања радова на асфалтирању локалног пута, данас су на два сата блокирали магистрални путни

Мештани Вучковице, незадовољни због заустављања радова на асфалтирању локалног пута, данас су на два сата блокирали магистрални путни правац Крагујевац-Краљево. Реконструкција сеоског пута обустављена је, јер су чланови породице Новичић легли на пут и тако зауставили радове. Сматрају да, након асфалтирања, неће моћи безбедно да изађу из дворишта, јер је пут насут за још 30 центиметара.

Мештани Вучковице који су данас блокрали магистраном путни правац Крагујевац-Краљево тврде да су радови на асфалтирању локалног пута на који су, како кажу, чекали више од пет деценија, били обустављени. Наводе да је реконструкција сеоског пута, за који постоји пројекат и дозвола, у рукама једне породице која омета наставак радова, док надлежни, како наводе, пребацују одговорност. Чланови породице Новичић кажу да нису против асфалтирања улице, али и наглашавају да радови на асфалтирању ипак морају да испуњавају неке стандарде.

Вредност радова на реконструкцији пута у Вучковици у дужини од око 770 метара износи око 6.3 милиона динара. Рок за завршетак радова је 60 дана, инвеститор је Фонд за локалне и некатегорисане путеве и комуналну делатност на селу општине Кнић, док је извођач радова Предузеће за путеве Крагујевац.

извор и фото: к-9

Оставите коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.