Милан Колак ( Крагујевац, 17. април 1993)

Милан Колак је рођен у Крагујевцу, 17. априла 1993. године. Глуму је дипломирао на Академији уметности у Новом

Милан Колак (Крагујевац, 17. април 1993) српски је позоришни, телевизијски и филмски глумац.

 

Милан Колак је рођен у Крагујевцу, 17. априла 1993. године. Глуму је дипломирао на Академији уметности у Новом Саду, у класи професора Никите Миливојевића, где је потом стекао и мастер титулу. Као најбољи у класи добио је признање „Предраг Пеђа Томановић“, коју додељује Српско народно позориште. Током студија је играо у представи Енциклопедија изгубљеног времена, премијерно изведеној у Позоришту младих у октобру 2015.

 

Наредне године добио је улогу у представи Елинг и Кјел Бјарне, за коју је награђен на фестивалу Кестенбург у Бањој Луци, 2017. Исте године отпочео је сарадњу са зрењанинским Народним позориштем „Тоша Јовановић“, улогом Ромеа у трагедији Вилијама Шекспира Ромео и Јулија, коју је драматуршки обрадила Кристина Бојанић, а режирао Никола Завишић.

Прву телевизијску улогу остварио је у пројекту Корени, где је тумачио један од споредних ликова. Пажњу филмске публике стекао је улогом војника Маринка Спасојевића у остварењу Краљ Петар Први, у режији Петра Ристовског, добивши награду за најбољег дебитанта на Фестивалу глумачких остварења Филмски сусрети, у Нишу, 2019. године.

Према том филму, касније је приказана и серија на Радио-телевизији Србије. Са колегиницом Лором Ђуровић водио је вечерњи програм Филмског фестивала у Равном Селу 2019, док се наредне године појавио у трећој сезони телевизијске серије Ургентни центар.

 

Улоге:

2017.Корени Милован2018. Краљ Петар Први Маринко Спасојевић
2019. Краљ Петар Први (серија) Маринко Спасојевић
2020. Јужни ветар (серија)Стеван2020.Ургентни центар др Дамјан Мештеровић2020. Пролећна песма Јован
2021.Дрим тим Мита Блеф2021.Тома Новица Здравковић
2021.Тома (серија) Новица Здравковић

Аутор: Александар Ђорђевић

Оставите коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.