Млади средили Малу Вагу

Удружење МЛАДИ спровело је акцију ,,Средимо Малу Вагу“ која представља други у низу пројеката уређивања и оспособљавања

Удружење МЛАДИ спровело је акцију ,,Средимо Малу Вагу“ која представља  други у низу пројеката уређивања и оспособљавања запуштених спортских  терена у Крагујевцу. Кошаркашки терен и дечје игралиште у овом насељу дуги низ година били су потпуно неупотребљиви. Коров је прекрио терен а кошеви, клацкалице, љуљашке и остали реквизити за игру били су поломљени.

У шесточасовној радној акцији  на плус 32 волонтери Удружења МЛАДИ али и грађани Мале Ваге показали су како се са врло мало новаца али са идејом и иницијативом ствари могу мењати и поправљати.

Са  игралишта је изнето 50 џакова смећа те бројне флаше и лименке које су поптуно прекривале терен. Оспособљени су кошеви, уклоњено растиње и дрво које је дубоко улазило у терен. Исцртане су линије на терену и направљена нова клупица.

У дечјем делу овог игралишта замењене су клацкалице и љуљашке које су потпуно биле ван функције, окречен зид  али што је најважније овај простор је очишћен тако да деца од сада могу безбедно да бораве на овом простору.

,,Вођени слоганом да на промене не треба чекати већ их стварати наше Удружење је по други пут за два месеца показало како удружени грађани са мало новца и пуно енергије и ентузијазма могу  да мењају своју околину. Најлепша слика коју данас шаљемо целом Крагујевцу  је слика шездесетак младих људи који су уз добро дружење и забаву начинили истинску промеу“ – каже Богдан Ристић, председник Удружења МЛАДИ.

Реализацијом ове акције Удружење МЛАДИ је ставило тачку на реконструкцију игралишта. Али само за ово лето. У наредним месецим из овог Удружења најављаују низ различитих пројеката и манифестација које треба да поправе квалитет живота свих младих у Крагујевцу.

ПР тим Удружења МЛАДИ

Један коментар на “Млади средили Малу Вагу

Оставите коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.