Музички поход на Бањалуку

Баш као што наслов каже, без трунке метафоре, овог променљивог, али надсве посебног месеца јула, дух Крагујевца ће

Музички поход на Бањалуку

Баш као што наслов каже, без трунке метафоре, овог променљивог, али надсве посебног месеца јула, дух Крагујевца ће походити Бањалуку чак три дана, а можда и дуже уколико се музика која је и носилаца тог духа у овом случају укотви у публици и у зидинама тврђаве “Кастел“.
О чему је реч? Као што је познато заљубљеницима квалитетне музике, сваке године се у овом периоду одржава престижни “Јелен Демофест“ који има за циљ да афирмише младе ауторске саставе са читавог простора бивше Југославије. С обзиром на то колико је овај фестивал значајан, и колико публике и састава привлачи, заиста је велика част бити међу 35 изабраних од 450 пријављених извођача. Ове године је сунце могућности обасјало  дивни град на Лепеници односно Крагујевац те ће 17.и 18. јула 3 банда из овог града свирати на поменутом фестивалу. Echo Ega, Чарас и Фронтмен су имена тих бандова. Иако су стилски потпуно различити, оно сто их спаја јесте изузетна посвећеност, позитивна амбициозност, жеља за променом друштва кроз племенито средство какво је музика, и пре свега пријатељство. За оне који нису имали прилике да се упознају са уметницким тенденцијама наведених састава, Echo Ega је прилицно мрачан алтернативни и прогресивни рок састав, Чарас је први крагујевачки реге састав док је Фронтман хип хоп дуо са“ изјаззираним“ матрицама и неретко ангажованим текстовима. На фестивал се креће 16.односно у среду, и од победе је важнија порука, и утисак који ће ови бандови оставити на Бањалучане, Залагање градских власти за достојанствено путовање, неће бити прокоментарисано, зато што га није ни било.Ваљда ће доћи нека боља времена када ће Крагујевчани бити мало више Крагујевчани, и када ће власт мало више “хранити“ своју децу.

Кратак пред извештај о уметничком походу на Бањалуку написао је Николај Петронијевић и то у трећем лицу, да би све попримило импозантнији карактер.

Оставите коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.