Нова сигнализација у зонама школа и обданишта

У сусрет новој школској години, а ради повећања безбедности најмлађих учесника у саобраћају, Градска управа за комуналне и

У сусрет новој школској години, а ради повећања безбедности најмлађих учесника у саобраћају, Градска управа за комуналне и инспекцијске послове у сарадњи са Паркинг сервисом, данас је отпочела акцију постављања нових знакова обавештења у зонама школа и обданишта.

Реч је о лако уочљивим знаковима, повећаних димензија у односу на досадашње, са повећаном ретрорефлексијом фолије у складу са новим правилником о саобраћајној сигнализацији из 2014. године који ће бити постављени у зонама школа и обданишта.У првој фази биће постављено 12 знакова, на шест најпрометнијих локација у граду. Током данашњег дана сигнализација ће бити постављена у булевару Краљице Марије, у зони плавог Пешачког моста, у улици Лепенички булевар код Пешачког моста – Ћифтина ћуприја и у улици „19. октобрар“ у Илићеву у зони око обданишта.

Први пут у нашем граду, поступајући сходно новом правилнику о саобраћајној сигнализацији, Градска управа за комуналне и инспекцијске послове донела је одлуку да у зони основних и средњих школа и у зони обданишта постави саобраћајне знаке обавештења.

Ради се о знацима који имају највећи степен светлоодбојности, повећаних димензија, и лако су уочљиви у саобраћају, а нарочито у отежаним временским условима. У следећој фази, након процене стручних служби, одређени број тих знакова биће допуњен таблама ограничења брзине – каже Андреја Илић, начелник Градске управе за комуналне и инспекцијске послове.

Оставите коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.