Новогодишњи дечији фестивал “Малци у акцији“

Новогодишњи фестивал ''Малци у акцији'' ревијалног је карактера и учествоваће ученици основних школа

У организацији Центра за стручно усавршавање запослених у образовању, под покровитељством града Крагујевца на сцени Позоришта за децу, ученици 18 крагујевачких основних школа 24. и 25. децембра представиће се својим вршњацима у оквиру новогодишњег дечијег фестивала “Малци у акцији“. Тим поводим, у згради Градске управе, одржана је конференција за новинаре на којој су о организацији и значају фестивала говорили Зорица Николић, директорка Центра за стручно усавршавање и Обрад Турковић, помоћник градоначелника за информисање и унапређење положаја младих.

Новогодишњи фестивал “Малци у акцији“ ревијалног је карактера и учествоваће ученици основних школа. Услов за учествовање на фестивалу, објашњава директорка Центра, била је дечија песма или плесни наступ. Основне школе припремају веома квалитетне програме за школске прославе али то се дешава једном годишње и мали број гледалаца има прилику да све то испрати. Пријављено је 18 школа са највише 10 учесника а публика ће бити њихови вршњаци и представници ресорних институција – најавила је Зорица Николић.

Говорећи о образовању, Обрад Турковић, помоћник градоначелника, истиче да је поред формалног, суштински важно развијање талената и вештина које млади имају.

Сценски наступ је основа вештине комуницирања на чему се и заснива свако савремено друштво и напредак сваког појединца. Град, у сарадњи са Центром за стручно усавршавање запослених у образовању, на овај начин организује један вид “вежбе“ за младе, да сценским наступом усавршавају себе, објаснио је Турковић и најавио да је ово први корак у таквом приступу младима а да је намера да почетком пролећа, на простору Летње сцене у Великом парку, свим талентованим младим људима, укључујући и најмлађе суграђане омогући и простор и време да се искажу и докажу.

Град је подржао манифестацију, обезбедио превоз за ученике са сеоског подручја. У изради сценографије Центру су помогли ученици Друге техничке школе.

Оставите коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.