Објављена листа кандидата за Ђурђевданску награду града Крагујевца

И ове године за Ђурђевданску награду града Крагујевца стигао је велики број кандидатура а Одбор за обележавање празника,

И ове године за Ђурђевданску награду града Крагујевца стигао је велики број кандидатура а Одбор за обележавање празника, јубилеја и доделу признања, након увида у документацију, сачинио је листу од 24 кандидата који ће се “борити“ за највеће градско признање – рекао је на конференцији за новинаре, поводом објављивање листе кандидата за највише признање Града Крагујевца, председник Скупштине града Милан Урошевић.

Он је додао и да највише кандидата ове године има у области уметности – седам, по пет у области хуманитарног рада и спорта, четири у области образовања и три у области новинарства. “Листа од 24 кандидата за  Ђурђевданску награду за дело настало у прошлој години, не само да потврђује да највише признање града Крагујевца има велики значај и за појединце али и друштво у целини, већ и да Крагујевац има пуно вредних, талентованих и квалитетних  људи на свим пољима друштвеног деловања. Не сумњам да ће Комисија избрати најбоље међу најбољима и да ће се о томе позитивно изјаснити и градски парламент“, рекао је председник Скупштине града и додао да очекује да и ове године Ђурђевданску награду града Крагујевца добију најбољи.

Председница Одбора за обележавање празника, јубилеја и доделу признања Јасмина Љубисављевић рекла је да је након објављивања јавног позива, у року који је позивом дефинисан, стигло укупно 28 кандидатура а да је након увида у документацију утврђено да 24 кандидата испуњавају услове.

Четири кандидатуре су одбијене због немања пребивалишта на територији града Крагујевца, један кандидат није имао статус правног лица а две кандидатуре биле су за дела која нису настала у прошлој години, појаснила је Јасмина Љубисављевић. Она је истакла и да је Одбор за обележавање празника, јубилеја и доделу признања града Крагујевца листу кандидата за Ђурђевданску награду упутио градоначелнику који треба да формира стручну Комисију која ће расзматрати приспеле предлоге.

“Комисија ће након тога упутити предлог кандидата за Ђурђевданску награду Градском већу а веће, најкасније до 5.априла свој предлог упућује Скупштини града на даље разматрање и одлучивање“, рекла је Љубисављевић.

Добитници Ђурђевданске награде града Крагујевца за 2015.годину биће познати на седници градског парламента половином априла, а награде ће им бити уручена на свечаној седници 6.маја 2016.године.

Оставите коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.