Отварање мултимедијалне изложбе ЗВУК ОКА + свирка / КЦ УММУС

У суботу, 26. марта са почетком у 20 часова, одржаће се отварање експерименталне мултимедијалне изложбе под називом ЗВУК ОКА

У суботу, 26. марта са почетком у 20 часова, одржаће се отварање експерименталне мултимедијалне изложбе под називом ЗВУК ОКА чији су аутори: Данило Црногорац (дизајн звука), Милица Шолајић (фотографија), Игор Андрић (фотографија) и Немања Благојевић (графички дизајн) .

ИНФОРМАЦИЈЕ О ПРОЈЕКТУ:

Шаре ириса ока су јединствене код сваке особе, попут отиска прста, а трансформацијом линија шара из кружног у хоризонтални облик и њиховим претварањем у таласну форму, добијамо и “ звук ока “ који је такође јединствен, уникатан за сваког од нас. Експеримент и изложба обухватају фотографије очију начињене макро-објективима и приказивање поступка добијања звука, као и могућност његовог репродуковања. Циљ пројекта је да покаже како је коришћењем 1 чула могуће сазнати карактеристику другог, што су у овом случају слух и вид. Није могуће чути вид, већ очи, а аудио запис сваке особе траје 20 секунди. Посетиоци изложбе слушајући звук препознају линије ириса ока и повезују их у глави. Промена кривих утиче на амплитуду звука и ниво, а за генерисање се користи синусоида. На изложби биће приложено 13 фотографија очију различитих особа. На лицу места видећете њихову таласну форму и чути „звук ока“. ИЗЛОЖБА ТРАЈЕ ДО 16. АПРИЛА, А БИЋЕ ОТВОРЕНА ЗА ПОСЕТИОЦЕ СЛЕДЕЋИМ ДАНИМА И ТЕРМИНИМА: среда – субота (12 – 18)

Оставите коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.