Поскупео такси превоз у Крагујевцу

Најновијим решењем Градског већа одлучено је да се повећају цене такси превоза у граду

Најновијим решењем Градског већа одлучено је да се повећају цене такси превоза у граду.

Старт ће уместо досадашњих 50 динара радним данима, односно 60 недељом и празницима, коштати 60 и 70 динара током дневне вожње, а при ноћној вожњи повећава се са 60 и 70 на 70 и 80 динара. Пређени колометара по дану коштаће 50 динара радним данима, односно 60 недељом и празницима, ау ноћној вожњи 60 и 70 динара. Чекање ће се радним данима у дневној вожњи наплаћивати као и до сада 400 динара, а недељом и празницима 450, док ће у ноћној вожњи чекање коштати 450 и 500 динара.

„Решење је усвојено јуче, а ступиће на снагу 8 дана од објављивања у“ Службеном листу града Крагујевца „у понедељак“, изјавио је Мирослав Пауновић, начелник Градске управе за привреду.

Невероватно, али таксистима ова одлука не одговара! Представници највећих такси удружења у граду, Пинка, Панде, Меге и Хепија, незадовољни су и тражили су да их прими градоначелник Радомир Николић.

„Крагујевчани ће сада вожњу која је раније коштала 130, плаћати чак 200 динара! То је неприхватљиво јер људи и овако немају паре. Пре доношења решења, Веће нас је консултовало, а наш став је био да се цене не повећавају. Упркос томе одлука је донешена и ми се нећемо склонити одавде док нас градоначелник не прими. За сада нам је речено да није у могућности да разговара са нама „, казао је Иван Станковић, директор“ Пинк „таксија који се са колегама налази испред градоначелниковог кабинета .

Остаје да се види да ли ће таксисти успети нешто да промене у овом случају, или ће Крагујевчани од сада озбиљно поразмислити сваки пут када пожеле да позову такси.

Извор: инфокг.рс

Оставите коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.