Пројекат намењен просветним радницима и родитељима – ОБРАЗОВАЊЕ ЗА 5+

Фондација за отворено друштво и УНИЦЕФ започели су пројекат оснивања Националне асоцијације наставника и родитеља

Фондација за отворено друштво и УНИЦЕФ започели су пројекат оснивања Националне асоцијације наставника и родитеља. Партнерски за образовање има за циљ оснаживање просветних радника и родитеља, да развију партнерство и ојачају свој утицај на школском, општинском и националном нивоу.

Пројекат се реализује у десет општина у којима ће бити основани клубови партнерства за образовање. Фоднација за отворено друштво и УНИЦЕФ позивају заинтересоване просветне раднике и родитеље да се пријаве на конкурс и учествују у раду клубова Партнерски за образовање у локалној заједници, како би заједно покренули промене у образовању кроз развијање активизма, сарадње и заједничке акције.

Пројекат је намењен просветним радницима и родитељима који желе да се свако дете у школи осећа прихваћено и безбедно, да дете треба да иде у савремену школу где се поштују његова личност, могућности, интересовања, порекло, породица и средина из које долази и да вас питају за мишљење шта треба променити у образовању и да то мишљење уваже. Ако сматрате да просветни радници и родитељи могу заједно да реагују и утичу на промене у образовању, да деца са неким видом развојне сметње (физичке, менталне итд.), оптерећена сиромаштвом, културолошки различита (језик, религија итд.) треба да иду у исто одељење заједно са својим вршњацима и желите да се борите да сва деца остваре своја права да се образују и за њихова права током образовања. Циљ пројекта је да свако у систему образовања треба да буде одговоран за свој рад.

Конкурс је отворен до 30. децембра 2015. Додатне информације на 011 30 25 852 или на e-mail adresu jselmanovic@fosserbia.org.

Детаљније о конкурсу погледајте ОВДЕ.

Оставите коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.