„Санаторијум“ на ПМФ-у

Радња комада смештена је у санаторијум "Вишњик" где је некада боравила читава духовно поремећена елита западне Европе

Академско позориште СКЦ-а извешће представу „Санаторијум“, сутра од 20.30 сати, у Сали ПМФ-а.

Радња комада смештена је у санаторијум „Вишњик“ где је некада боравила читава духовно поремећена елита западне Европе, а сада су ту смештена само три болесника: Херберт Георг Бојтлер који верује да је Њутн, Ернст Хајнрих Ернест који умишља да је Ајнштајн и Јохан Вилхем Мебијус којем се указује краљ Соломон. Један од њих је пре три месеца убио болничарку, а сада се случај поновио. Комад доноси невероватан трилерски обрт. Испоставља се да нико није оно за шта се издаје.

У фатаморганичној црној комедији још једном ће се поставити питања – да ли постоји научничка етика, да ли је и нечињење злочин, како је могуће да увек касно препознамо диктаторе међу нама и зашто је свака велика идеја која је требало да служи човечанству постала њен егзекутор.

Ауторску екипу представе чине и стални сарадници Академског позоришта СКЦ-а: Катарина Лазаревић, Лазар Јагличић, Ђорђе Ћирковић, Немања Игњатовић, Марија Гавриловић, Јована Недељковић.

Улоге тумаче: Стефан Павловић, Драгана Милетић, Павле Тасић, Нина Недељковић, Милош Милојевић, Јана Мијаиловић, Николина Бојовић, Душан Недељковић и Александар Петровић.

Оставите коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.