СКЦ – програм за период 21.03 – 27.03.2016.

Понедељак, 21. март – Кутија шибица у 20:00 Књижевно вече – Дан поезије Када смо пре десет година

Понедељак, 21. март – Кутија шибица у 20:00

Књижевно вече – Дан поезије

Када смо пре десет година организовали уличну песничку акцију поводом Дана поезије, нисмо ни слутили да ће се то претворити у најмасовнију песничку манифестацију у нашем граду. Али, пошто јесте то постала, имамо разлога да будемо задовољни, имамо разлога да наставимо даље.

Традиционално и модерно, мултимедијално или минималистичко, све на једном месту и под истим кровом, са истим циљем – грађење једног и једнинственог духа песничког заједништва.

Сви они који имају шта својим стиховима да дају, биће ту. Даваће. Јер, поезија је чаробна, а тог дана та чаролија се дели са свима. Ми смо сви – ми делимо.

 

Понедељак, 21. март – Контакт Галерија у 22:00

Концерт – Jazz Monday

 Настављамо са новом сезоном џез понедељка у СКЦ-у. И овог понедељка учествоваће неки већ добро познати музичари који су задњих 5 година наступали у овом простору, али и млади џез музичари.

 

Петак, 25. март – Контакт Галерија

Француски филмски караван

У оквиру програма Француски филмски караван који се реализује у сарадњи у сарадњи са Француским институтом у Београду, крагујевачка публика биће у прилици да види нови циклус филмова под називом Људскост. Филмови ће бити приказани у КОНТАКТ Галерији СКЦ-а, у петак и суботу, 25. и 26. марта 2016. у терминима од 19 и 21 ч. Улаз за све пројекције је бесплатан. Програм Француски филмски караван се реализује у сарадњи са Француским институтом у Београду.

Програм филмова – Циклус: Људскост

Контакт Галерија у 19 ч

 Лето (Француска, 2015, 105’)

Режија: Катрин Корсини

Играју: Сесил де Франс, Изиа Ижлен, Ноеми Лвовски…

Година је 1971. Делфина из малог сеоског места одлази у Париз да се ослободи породичних стега и почне самостално да зарађује за хлеб. Карол је Парижанка која живи у пару са Мануелом и активно учествује у почецима феминистичког покрета. Када се сусретну Делфина и Карол, родиће се љубав која ће им преокренути животе.

Контакт Галерија у 21 ч

 Врелина (Француска, 2015, 102’)

Режија: Рафаел Жакуло

Играју: Жан-Пјер Дарусен, Грегори Гадебоа, Карим Леклу…

Једног врелог лета, привидни мир малог француског села нарушава долазак Жозефа Бизуа. Пореклом из ковачке породице, он шири невољу где год да се креће и сељаци га сматрају одговорним за све недаће које их задесе, све до дана када његово беживотно тело бива пронађено у дворишту породичне куће…

 

Субота 26. март – Контакт Галерија

Француски филмски караван

Контакт галерија у 19 ч

 Следећи пут циљаћу срце (Француска, 2014, 111’)

Режија: Седрик Анже

Играју: Гијом Кане, Ана Жирардо, Жан-Ив Бертело…

Забрањено млађима од 14 година

Крајем 70-их година, у једном малом месту је завладао терор, непознати манијак убија младе жене, насумично одабране аутостоперке. Он је свугде и нигде у исто време и увек успева да измакне полицији. У томе је успешан будући да се ради о младом и стидљивом жандарму који води обичан живот без скандала. Због његовог узорног понашања, задужују га да истражи сопствене злочине.

Контакт Галеријау 21ч

 Сећања (Француска, 2014, 94’)

Режија: Жан-Пол Рув

Играју: Мишел Блан, Ани Корди, Матје Спинози…

Ромен има 23 године и волео би да постане писац. У међувремену ради као ноћни чувар у једном хотелу. Када сазна да је његова бака побегла из старачког дома, он полази у потрагу за њом, путем којим га воде сећања…

 

Траје: Изложба – Фрагменти – Владимир Ранковић – Контакт Галерија;

Lomljivo/Fragile – Ана Пиљић Митровић, Јелена Илић – Галерија СКЦ

Ближе информације о програмима СКЦ-а можете добити путем телефона

034/336-122 и 335-050

Оставите коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.