Шта је позадина приче која је потресла Србију?

Прича о 12-годишњoj девојчици, која је на часу физичког пала у несвест, наводно због глади - добила је

Прича о 12-годишњoj девојчици, која је на часу физичког пала у несвест, наводно због глади – добила је преокрет.

Софија и Драган Животић, родитељи девојчица, тврде да њихове ћерке не гладују и да нису занемарене, а да су написи у медијима претерани.

Причу о наводном сиромаштву и патњи сестара Животић у јавност је изнела радница Хитне помоћи Маја Пауновић.

Софија Животић, мајка две малолетне девојчице, каже да њена деца нису социјално угрожена и да њена четрнаестогодишња ћерка није пала у несвест због гладовања, већ због физичког бола.

„Заболела су је ноге нагло и она се онесвестила. На часу физичког. Нису гладне. Не, нису занемарене „, каже она.

Међутим, како истиче, од инвалидске пензије од 40.000 динара не може деци да обезбеди све.

Причу да деца породице Животић гладују и да им је хитно неопходна помоћ у јавност је изнела здравствена радница крагујевачке Хитне помоћи Маја Пауновић.

Мајка девојчица каже да ју је Маја Пауновић питала да ли да причу проширује у јавности и да је она рекла да може.

„Сад у болници ми је прочитано то што је она написала. Мислим да је мало претерано „, каже Софија Животић, наводећи да је деци најпотребнији отац, али и „можда мало више хране“.

Отац Драган Животић каже да га радница Хитне помоћи није кзвала и да није упознат са писањима медија. Такође, тврди да не зна ни да је на друштвеној мрежи иста радница објавила жиро-рачун за прикупљање помоћи његовој породици.

„Не могу коментарисати њене поступке. Да је ситуација тешка – јесте, да је жена прилично болесна – јесте, да нисмо гладни – нисмо, али нисмо ни буржоазија. Ја нисам човек који може тако да доноси закључке. Када бих упознао особу, са њим да попричам, да видим разлоге – тад да „, истиче он.

Ћерке породице Животић похађају крагујевачку школу „Мома Станојловић“.

Надлежни ове установе су саопштили да са родитељима имају одличну сарадњу, због чега није било разлога да у причу укључе друге надлежне институције.

После ових навода Маја Пауновић је написала ову поруку на Фејсбуку:

„ДА СЕ ХИТНО ДЕЛИ, ХИТНО СЕ ОБУСТАВЉА давање помоћи за породицу Животић док се не провере изјаве телевизије Б92 на чији текући рачун се уплаћује новац. Жена на тај рачун прима инвалиднину и пензију већ годинама уназад што се може проверити. Зарад приче која описује нашу ситуацију и живот деце свуда око нас о које се сви оглушују, а сада сви извлаче, почев од социјалне службе па надаље да негирају да овакве ствари постоје, да људи који су сами понудили помоћ ове телевизије су процениле да њима не требају и да сам ја крива описавши ово како је било. МОЛИМ СВЕ да обратите пажњу на МЕДИЈЕ И ТО ШТА СЕ У вези случаја ДЕШАВА ЈЕР ЈЕ ОВО усмерене против СВИХ ЉУДИ КОЈИ СУ ПОКАЗАЛИ ДОБРУ ВОЉУ. Када Софија изађе из болнице ко је у праву нека је обиђе и процени сам „, написала је Маја Пауновић.

Извор: б92, ритам града

Оставите коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.