Сутра отварање Полигона и Отворене сцене у Великом парку

Свечаност поводом отварања Полигона за безбедност и Отворене сцене у Великом парку у Крагујевцу, биће организована у суботу

Свечаност поводом отварања Полигона за безбедност и Отворене сцене у Великом парку у Крагујевцу, биће организована у суботу, од 11 часова, а догађај ће својим присуством увеличати министар омладине и спорта Вања Удовичић и градоначелник Крагујевца Радомир Николић.

У оквиру ове манифестације одржаће се низ догађаја, попут едукације о безбедности у саобраћају, промоције бициклизма Бициклистичког клуба Раднички, промоције безбедности у саобраћају Агенција за безбедност саобраћаја, дружење са маскотом Пажљивко и музички програм на Отвореној сцени.

Едукације о безбедности, које се настављају иу недељу, од 11 часова, одржаће професионални инструктори вожње, чланови Секције за безбедност у саобраћају Политехничке школе кроз практичне показне вежбе и симулације саобраћајних ситуација.

Активности на полигону за безбедност се изводе по пројекту „Волонтери за лепши Крагујевац“ који спроводи Удружење Интерактив, у партнерству са градом Крагујевцом.

На пројекту је урађена санација општећеног асфалта, постављена хоризонтална и вертикална сигнализација и обезбеђени услови за извођење програма који има за циљ превенцију незгода у саобраћају у којима учествују деца И младих И да се омасови вожња бицикла на безбедан начин, чиме ћемо допринети заштити животне средине. Такође, постављене су и три „зелене учионице“ које ће служити за организовање наставе у природи о заштити животне средине. Целим пројектом је, активним учешћем млади, волонтера, у уређењу јавних простора омогућено да се јавни простори квалитетније користе за разне забавно-едукацитне садржаје.

Пројекат финансира Министарство омладине и спорта, а суфинансирају Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре и Министарство пољопривреде и заштите животне средине.

Сви програми и обезбеђена инфраструктура биће на располагању свим заинтересованим групама, удружењима, школама и установама за организовање програма за децу и младе.

Пројекат изградње остворен сцене спроводи Град Крагујевац, финансира Министарство омладине и спорта.

Програм је бесплатан, а позив је отворен за све заинтересоване, пешаке, бициклисте …

Извор: ритамграда.рс

Оставите коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.