Све је спремно за Шумадијски сајам пољопривреде

Иако је до отварања остало још пар дана, на “Шумадија сајму“ у Крагујевцу све је спремно за највећу

Иако је до отварања остало још пар дана, на “Шумадија сајму“ у Крагујевцу све је спремно за највећу јесењу смотру аграра у Србији.

Преко 300 излагача на седам изложби стоке и осталих живих експоната, око 150 жена окупљених у задругама и удружењима, уз стотинак класичних излагача – компанија и предузетника са асортиманом који обухвата комплетну сферу аграра (пољопривредни произвођачи, дистрибутери пољопривредне механизације, ратари, повртари, воћари, виноградари, представници прехрамбене индустрије…) окосница су Сајма који на простору око и у самој хали “Шумадија сајма“ почиње у четвртак, 10. септембра.

Церемонија отварања је у 10.00 сати на платоу испред хале, по традицији, уз богат културно-уметнички програм, за који је задужен фолклорни ансамбл Центра за неговање традиционалне културе “Абрашевић“ из Крагујевца.

Из програма издвајамо изложбе оваца и приплодних овнова, коња, крава сименталске расе, као и изложбу ситних животиња. У оквиру 12. Сајма пољопривреде у петак у 10.00 сати у Пешачкој зони биће отворена 33. традиционална изложба пчеларства: меда, пчелињих производа, прибора и опреме.

Такође, у петак у 13.00 сати у Медија центру биће приређена презентација рада руралних центара у организацији Градске управе за управљање пројектима и одрживи развој, Регионалне агенције за економски развој Шумадије и Поморавља и Одељења за пољопривреду града Крагујевца.

Из пратећег програма издвајамо – Дружење малишана са пони – коњићима, које ће Коњички клуб “Крагуј“ организовати сва четири дана сајма у два термина од 12.00 до 14.00 и од 16.00 до 17.00 сати. За љубитеље рукотворина, од 11. септембра биће отворен Сокак златних руку. У суботу осим оценске смотре коња и паса у 12.00 сати Кинолошко друштво “КГ – 2012“ приказаће дресуру паса.

Радно време сајма је од 9.00 до 19.00 сати у четвртак, петак и суботу, док се у недељу 13. септембра сајам затвара у 15.00 сати уз културно – уметнички програм КУД “Дукати“. Организатори подсећају да се улаз и паркинг не наплаћују.

Оставите коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.