Три црна дана Крагујевца

Све у свему, црно а можда и прашњаво...

Понедељак. Дан кога сви највиише волимо. Радујемо се почетку радне недеље. Бар ми који не радимо.

Тако и ја. Звони ми сат ујутру у 6:45, тј. телефон пошто су будилници изанђали а и ко зна шта би комшије помислиле. Можда би звале комуналну…

Устао ја тако, мет’о лонче за кафу, запалио цигарету, ону прављену, ипак не ради се и сео за комп. Чисто да се мало одморим. Кад…

Иако је све указивало на још једну обичну, врелу августовску недељу, нисам ни могао наслутити да ће ово бити црна три дана Крагујевца.

Све је почело са исплатом заосталих дуговања трудницама, чија су деца вероватно сада на мастер и докторским студијама. Што је за похвалу, искрено говорећи. Моћи ће деца да часте друштво.

Све би то било лепо да није лопова. И то где…на базенима и језеру. Не могу да оставе поштен народ ни да се брчка. Нису сви срећни да иду на брчкање, неки би да се окупају и код куће на 36 степени, али немају воде два дана. Ало бре, два дана? Да ли ви знате колико је, за то време, људи прешло у алкохоличаре? Ко ће да купује воду кад има ладно пиво?

Чак ни то не би било страшно да нису објавили да у граду има 311 милионера. Лепо је то, али где су људи који тог дана нису имали да купе хлеба? И то онај од 20 динара у ДИС-у?

Други дан немаш воду и читаш како неко некога покушава да убије. И то опет на ову врућину. Вероватно је мислио да просектура ради добро и да је тамо `ладовина дебела. А и не треба му вода и не би сметао никоме, својим миомирисима, као ЂУБРЕ поред контејнера.Овако да изгледа центар града у 21. веку не иде никако. Могли су макар неке розе кесе да направе, да нам све буде ружичасто.

Фотографије су од јучерашњег дана, тако да се надамо да су до сада испражњени…То све могу да разумем. Ипак преко дана је велика врућина и сви су помало нервозни. Али, ко још гази полицију увече? Мечка, али не она што игра…Она је одиграла своје и отишла одавде што даље. Чак никога није хтела да послуша…

mecka

Да ме не схватите погрешно, има и нешто лепо у ова три дана. То је Персеида, метеорска киша. Тада треба помислити жељу. А да би је лепо видели, морате изаћи напоље, негде у природу.

Ако изађете да пожелите жељу, не заборавите да закључате врата. Ипак они лопови са базена и језера час промене локацију, а као што видесмо чак је и мечка заиграла на полицијским вратима…. а вода још не дође….

Geralt of Rivia

Оставите коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.