Тужбама до имовине широм Ех Југославије

Једини начин како крагујевачка "Застава" може доћи до своје имовине су тужбе

Крагујевачка “ Застава “ која је у другој половини прошлог века инвестирала у изградњу пословних објеката, хотела и куповину земљишта на простору екс Југославије данас судским путем потражује имовину вредну десетине милиона евра.

Застава која је 2006. године решила питање комплетне имовине у Македонији и Хрватској, очекује исход спорова у вези са имовином у Словенији, Босни и Херцеговини и Црној Гори.

Од државе Србије се очекује помоћ око Заставине имовине на Косову и Метохији, коју су косовске власти приватизовале без сагласности крагујевачке фабрике.

После једне деценије колико траје судски спор за Заставину имовину у Словенијии суд у Љубљани донео је првостепену пресуду којом је усвојена тужба за надокнаду штете због одузете имовине. Застава очекује и потврду другостепоеном пресудом.

Пословно сервисни објекти у насељу Вич у Словенији вредни су око 2,5 милиона евра, а Застава потражује и камату за више од 20 година.

У Црној Гори Застава тражи да јој се врати земљиште купљено 63 године чија је вредност према проценама крагујевачке фабрике око 11 милиона евра.

Ових дана Застава очекује одговор надлежних инстутуција у Босни и Херцеговини око имовине у Сарајеву, односно 2 пословно сервисна објекта у вредности око милион и по евра.

Застава подноси и тужбе и за имовину на Косову и Метохији, фабрику у Пећи и њен погон у Дечанима, као и погон фабрике оружја у Клини.

Оставите коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.