У Тапацирници ускоро нових 250 радних места

Са традицијом дугом преко 150 година, ова фирма има неколико производних програма

Члан Градског већа за привреду, Далибор Јекић са сарадницима, у оквиру акције “На прагу привредника“ посетио је данас фирму “Фори теxтил серб“, некадашњу “Застава Тапацирницу“ која послује у оквиру аутомобилске групе “Фори“. Са традицијом дугом преко 150 година, ова фирма има неколико производних програма. Најдоминантнији део производње везан је за кројење и шивење делова ентеријера за потребе аутомобилске индустрије, пре свега наслона за главу, и данас је самостални добављач водећих светских произвођача седишта за аутомобилску индустрију и брендове попут Opel-a , Renault-a , Peugeot-a , SEAT-a , BMW-a .

Фирма има још два производна програма, производњу пластичних делова за белу технику “Горење“ и шивење медицинских и других душека за познатог светског произвођача.  “Fori textil serb“ је 100% извозно орјентисана фирма са годишњим прометом од око 13 милиона евра. Има планове за даље ширење у 2016. години и запошљавање нових радника.

Фирма “Fori textil serb“ д.о.о  некадашња “Застава Тапацирница“ је променила име из разлога што је промењена правна форма фирме. Исплатили смо све мањинске акционаре и прешли у д.о.о, а други разлог је био консолидација “Fori group“ која послује на широком светском тржишту од Кине, Русије преко Словеније и Аустрије и других земаља. Ми ћемо ову годину завршити успешно, а добра вест је да имамо потврду за нове пројекте и послове. Током овог месеца основали смо предузеће у коме ће радити особе са инвалидитетом и које ће на почетку ангажовати 50 људи. Та фирма ће радити исти програм и налазиће се на истој локацији. Ми, односно “Фори груп“ је успела да добије посао за једну од највећих светских фирми за инвалидска помагала “Инвакер“ и овај програм би могао за годину дана донети око 10 милиона евра промета – каже Алојз Ковше, директор.

Према његовим речима, план је да та фирма остане у Крагујевцу и запошљава 250 нових људи. У начелу су задовољни пословањем у Крагујевцу, док се примедбе односе на административне процедуре које би требало да буду брже и једноставније и прате промене и динамику привредног развоја.

Оно што локална самоуправа чини како би олакшала пословање предузећа која се налазе на овој локацији је убрзавање процедуре усвајања ПДР “Матичне локације стара Застава“  који ће бити усвојен на сутрашњој седници Скупштине града. Усвајањем овог планског документа, ми заправо улазимо у решавање свих проблема који постоје на овој локацији, а то је проблем саобраћаја, како динамичког тако и стационарног, као и омогућавање приступа свим јавно-комуналним предузећима који треба да се брину о инфраструктури на овој локацији. Ова локација ће у наредном периоду имати приступ из два правца, из правца Громовића улаза и из правца Пиротехнике – каже Далибор Јекић, члан Градског већа за привреду.

Оставите коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.