УГ Млади – Предавање и трибина о Трговини људима

У препуној свечаној сали Друге крагујевачке гимназије одржано је предавање и трибина о Трговини људима. Догађај су организовали

У препуној свечаној сали Друге крагујевачке гимназије одржано је предавање и трибина о Трговини људима. Догађај су организовали здружено Удружење МЛАДИ и УММУС из Крагујевца у сарадњи са еминентним предавачима из Београда и Новог Сада.
Сви присутни имали су могућност да чују основне податке о о трафикингу , методама и начину организвања трговаца белим робљем.
Марко Ступар из Удружења ЕУС отворио је предавање причама и праксом са различитих континената као и искуством полиција из тих земаља света.
Потом је у другом делу предавања Добрила Пејин из Новосадскг хуманитарног центра изложила неколико случајева девојака из Србије које су завршиле у ланцу трговине људима а са којима је она радила.

На самом крају уследила је трибина у којој су посетиоци активно учествовали конструктвним питањима и продубили саму тему.

Закључено је да је ово тема о којој треба причати и тема са којом треба упознати пре свега млађи део популације.
Податак да се годишње од трговине људима убира приход од 32 милијарде долара а у трафикингу заврши 2, 5 милиона деце довољно је алармантан да се сви запитамо колико мало вреди људски живот који не би смео да има цену.

ПР служба Удружења МЛАДИ

Један коментар на “УГ Млади – Предавање и трибина о Трговини људима

Оставите коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.