Уместо новог модела редизајн „фијата 500Л“

У крагујевачкој фабрици уместо новог модела, спрема се редизајн "фијата 500Л"

У крагујевачкој фабрици уместо новог модела, спрема се редизајн „фијата 500Л“, пише Данас.

Након тронедељеног колективног одмора, у компанији Фијат Крајслер аутомобили Србија (ФЦАС) почела је овогодишња производња свих верзија модела „Фијата 500Л“.

Производни процес је организован у три смене, а из фабричких погона од јуче поново излази нешто више од 600 готових аутомобила дневно.

Запослени у Фијату и даље очекују нови модел аутомобила који би обезбедио потпуно упошљавање капацитета фабрике пројектоване за производњу 300.000 возила годишње, али ће, барем за сада, морати да се задовоље рестилинг (редизајном) „Фијата 500Л“, који би делимично нови, савременији изглед могао, сазнаје лист Данас, да почне да добија већ у првом овогодишњем кварталу.

Рестилинг „великог фиће“ био је, иначе, предвиђен лане, али је тај посао одложен за ову годину.

Менаџмент ФЦА Србија није званично саопштио план производње те компаније за ову годину, али се на основу радног распореда, којим су најављеничешћи нерадни дани и недеље, може претпоставити да је предвиђено да током 2016. са производних линија и монтажних трака сиђе између 90.000 и 100.000 аутомобила .

План производње искључиво зависи од тражње модела Фијат 500Л на европским и северноамеричким тржиштима, пошто Фијат Крајслер не производи аутомобиле за залихе. Прошле године је, због слабије продаје Фијата 500Л на северноамеричким тржиштима, у Крагујевцу, према незваничним информацијама, произведено нешто више од 90.000 возила, односно за око 10.000 мање но претходне године.

Упркос том производном подбачају, Фијат је иу 2015. био убедљиво највећи домаћи извозник, захваљујући чему је Србија прошле године забележила благи раст извоза у односу на ранији период.

Извор: данар.рс

Оставите коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.