Вести КГ – банкрот или нада за 180 радника „Ковачнице“

Банкрот у "Ковачници", време сунчано, роде вредне...

Судбина „Застава ковачнице“, предузећа у стечају, са традицијом постојања од 160 година, биће одлучена крајем ове или почетком следеће године у провредни суду у Крагујевцу. Питање је да ли ће се ово крагујевачко предузеће реорганизовати или ће бити проглашен банкрот, а имовина распродата ради измирења дугова.

„Ковачница“ треба да предложи план реорганизације, али његов евентуални успех зависи од поверилаца. Уколико предузеће предложи у којим роковима и ратама може да измирује дугове, остаје на повериоцима да то прихвате не или. На рочишту које је одржано 22. октобра план реорганизације који је поднела бугарска фирма „Интертранс“ није добио већину гласова, јер се у име Републичке пореске управе, која потражује 320 милиона динара, нико није ни појавио. Тиме су се стекли услови за банкрот, али закон предвиђа да се у року од месец дана план реорганизације може поправити.

Да „Ковачница“ има потенцијала говори и податак да је наставила да ради како би испоштовала постојеће уговоре и након проглашења стечаја. До новог рочишта остаје нада за 180 радника, колико их је у фирми остало од некадашњих 270.

Извор: инфокг.рс

И овога јутра рода нам доноси лепе вести из породилишта.

За последња 24 часа рођено је седам беба – пет девојчица и два дечака.Данас нас у Крагујевцу очекује сунчано време.

Минимална дневна температура 5°Ц, максимална дневна температура од 18°Ц.

Дуваће јужни и југоисточни ветар брзином од 3 м/с.

Влажност ваздуха 47%, док ће УВ индекс бити 1.

.

Оставите коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.