Вести КГ – базени и језеро идеални за лопове

Лопови не бирају, претежно сунчано....

Најава искључења за дан: 10.08.2015.

  • Због ремонта трафостанице у времену од 08 до 11 сати доћи ће до прекида у испоруци електричне енергије потрошачима у делу насеља око аутобуске и железничке станице.
  • Због сече растиња на траси далековода у времену од 07:30 до 14 сати доћи ће до прекида у испоруци електричне енергије потрошачима у насељу Голочело – брдо и Љубић.

Уколико временски услови не дозволе обављање наведених радова, ЕД Електрошумадија Крагујевцу ће бити накнадно обавестити потрошаче.Када Крагујевчани крену на купање, најбоље је да пођу у групи по троје, једино тако смањују шансу да на језеру или базенима буду покрадени!

Кључне мете лопова током лета су отворени базени и језеро у Шумарицама. Лопови највише краду мобилне телефоне и новчанике. Некима се дешава да буду покрадени и пре улаза на базене, па једна Крагујевчанка остала без новчаника чекајући ред да купи улазницу.

Када се већ уђе, под највећим ризиком су мобилни телефони и новчаници. То што их купачи крију у ранцу или испод пешкира и није нека заштита.

– Једино да кренемо нас троје, да се двоје купају док трећи чува ствари. Или да крене пар, али да не улазе у воду заједно. Данас свако са собом има телефон и новчаник са бар 200 динара, каже Крагујевчанка која додаје да јој док се купа ствари чувају непознати људи који јој „делују поштено“.

Због летњих купалишних крађа појачан је број полицајаца на базенима. На отвореним базенима има и полицајаца у цивилу, али бољи би ефекат био када би били у униформи, како би се лоповима ставило до знања да ту не смеју ништа да раде, каже директор СЦ Парк Марко Павловић. Полиција је упозорила грађане да пазе на своје ствари јер полицијске патроле не могу да буду на неколико купалишта у исто време.

Највише се краде викендом, када су градске плаже препуне гостију. Само градске отворене базене током најтоплијих дана посети и до 5.000 људи.И овога јутра рода нам доноси лепе вести из породилишта.

За последња 24 часа рођено је четири бебе – две девојчице и два дечака.Данас нас у Крагујевцу очекује сунчано и веома топло време.

Минимална дневна температура 19°Ц, максимална дневна температура од 30°Ц.

Дуваће источни ветар брзином од 3 м/с.

Влажност ваздуха 29%, док ће УВ индекс бити 8.

.

Оставите коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.