Вести КГ – бејби бум у крагујевачком породилашту

Бејби бум у крагујевачком породилишту, Крагујевчанка први Gold badge Chair Umpire тениски судија из Србије, време претежно сунчано

Панел представника ИТФ / АТП / ВТА / Гранд Слам одлучио је да Крагујевчанка Маријана Вељовић постане Gold Badge Chair Umpire судија, што је позиција коју наша земља никада није имала.

Поред тога, Маријана је постала и пуноправни члан ИТФ / Гранд Слам елитног тима са најбољим светским судијама.

Маријана је рођена 1987. године у Крагујевцу, где и данас живи, а прву судијску школу завршила је у Београду 2008. године, као најбољи полазник у свим школама за нове тениске судије које су се одржале у свим Регионима.

Одбор је на основу тога, и на основу чињенице да је било више него очигледно да се ради о врхунском потенцијалу, одмах одлучио да јој додели суђења на вишим категоријама турнира у Србији.

Великим трудом Одбора, ИТФ је одобрио да се 2009. године у Новом Саду организује, по први пут у Србији, Левел 2 школа где су Бели беџ поред Маријане стекли и Немања Радић и Дарко Гагић.

Већ од 2010. године Маријана почиње повремено да суди у иностранству, са још неколико наших колега, кроз програм размене који је Одбор имао са одређеним земљама.

Ту прилику је искористила и бива примљена у Левел 3 школу већ 2011. године коју успешно полаже и постаје Бронзани беџ за судије у столици.

Након тога њени професионални успеси се нижу и ИТФ јој 2013. Године додељује сребрни беџ да би то данас прешло у златни.

Упоредо са интернационалном каријером, Маријана никада није запостављала свој близак однос са Тениским савезом Србије, активно учествујући у раду Судијског Одбора ТСС.

Никада није избегавала позиве да суди на турнирима у Србији који су били далеко испод њеног судијског нивоа у том тренутку.

И даље је члан Судијског Одбора чијем раду даје несебичан допринос.

На предлог Судијског Одбора, Тениски савез јој је више пута додељивао годишње награде и то:
– 2011. године награда за најбољег судију године
– 2012. године награда за посебна достигнућа на пољу међународног суђењаИ овога јутра рода нам доноси лепе вести из породилишта.

За последња 24 часа рођено је десет беба – пет девојчица и пет дечака.Данас нас у Крагујевцу очекује претежно сунчано време.

Минимална дневна температура 1°Ц, максимална дневна температура од 8°Ц.

Дуваће јужни и југоисточни ветар брзином од 2 м/с.

Влажност ваздуха 71%, док ће УВ индекс бити 1.

.

Оставите коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.