Вести КГ – да ли „Фијат“ сели „типо“ из Турске у Крагујевац?

Да ли "Фијат" сели производњу из Турске у Крагујевац, време облачно и тмурно, бејби бум...

Одлазак „Фијата” из Крагујевца био би прави економски шок за овај град, али и за Србију, имајући у виду да је реч о убедљиво највећем извознику. Извозни резултати крагујевачке фабрике аутомобиле у првих седам месеци ове године четвороструко су већи него другопласиране смедеревске железаре – 800 наспрам 200 милиона евра. Ипак, и такав епилог је могућ, будући да уговор наше владе са италијанским произвођачем аутомобила истиче за три године, 31. децембра 2018.

Будућност „Фијатове” фабрике у Крагујевцу скопчана је са производњом другог модела аутомобила. Та ставка је важан сегмент уговора, али до данас није реализована. У Крагујевцу су очекивали да ће их Групација „Фијат-Крајслер“ обрадовати моделом „500-Х”, сада се надају „типу”.

Италијани су намеравали да нови „типо” праве у Турској, будући да су се у тој земљи производили слични „Фијатови” модели, попут „палиа”, скромни, али функционални аутомобил прилагођен купцима са плићим џепом.

Извор: политика.рс

И овога јутра рода нам доноси лепе вести из породилишта.

За последња 24 часа рођено је дванаест беба – четири девојчице и осам дечака.Данас нас у Крагујевцу очекује облачно и тмурно време, са слабом кишом и суснежицом.

Минимална дневна температура 2°Ц, максимална дневна температура од 4°Ц.

Дуваће северни и северозапдни ветар брзином од 3 м/с.

Влажност ваздуха 96%, док ће УВ индекс бити 0.

.

Оставите коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.