Вести КГ – Дан Д за просветаре

Најава искључења за дан: 27.08.2015. Због ремонта трафостанице данас 8:00-15:00 сати доћи ће до прекида у испоруци елктричне

Најава искључења за дан: 27.08.2015.

  • Због ремонта трафостанице данас 8:00-15:00 сати доћи ће до прекида у испоруци елктричне енергије у делу улице Бранка Радичевића, Краља Александра I Карађорђевића од бр. 90 до бр. 96 и од бр 17 до бр. 44, и у делу Карађорђеве улице.
  • 09:00-14:00 сати у делу насељу Маршић око школе.
  • 09:00-14:00 сати у насељима Мала Врбица, Добраеа, Кутлово, Рогојевац и Ботуње – дом.
  • 09:00-14:00 сати у делу насеља Рамаћа и Горње Комарице иу насељу Ботуње – код старе кафане
  • 09:00-14:00 сати у улици Илинденска број 10 и 12.

Уколико временски услови не дозволе обављање наведених радова, ЕД Електрошумадија Крагујевцу ће бити накнадно обавестити потрошаче.На ванредној седници Скупштине Фудбалског клуба “ Раднички “ дато је овлашћење Управном одбору за формирање Спортско привредног друштва, које би функционисало под ингеренцијом града Крагујевца.

За овај предлог гласало је свих 47 присутних чланова Скупштине клуба. Градоначелник Крагујевца, Радомир Николић, изјавио је да је овај предлог донела Радна група задужена за решавање тешке ситуације у Фудбалском клубу “Раднички“ и да је то једино решење да клуб изађе из финансијске блокаде и настави са нормалним функционисањем.

Током седнице чули су се разни проблеми са којима се суочава клуб и предлози за њихово решавање. Чак је и прикупљен новац путем добровољних прилога чланова Скупштине.

Играчи и тренери месецима не примају плате, па је клубу хитно потребан прилив новца. Руководство покушава да наплати дуг Фудбалског клуба “ Партизан “ који износи 5,7 милиона динара.

Град овим преузима одговорност за решавање ситуације у клубу, али ће и даље наставити да тражи стратешке партнере за Фудбалски клуб “Раднички“.

Одлуку са ванредне седнице Скупштине клуба требало би да верификује и Скупштина града Крагујевца.И овога јутра рода нам доноси лепе вести из породилишта.

За последња 24 часа рођено је осам беба – четири девојчице и четири дечака.Данас нас у Крагујевцу очекује сунчано и топло време.

Минимална дневна температура 16°Ц, максимална дневна температура од 33°Ц.

Биометеоролошке прилике могу неповољно утицати на све хроничне болеснике и метеоропате. Могући су малаксалост и главобоља.

Препоручује се адекватна заштита од УВ зрачења, боравак у хладовини и смањење физичких активности.

.После објаве списка технолошких вишкова, Министарство просвете би требало да објави спискове потреба по школама у Србији.
Тек тада би требало да буде јасније ко остаје без часова и коме ће бити понуђене отпремнине.

Листе просветара за чијим радом је потпуно или делимично престала потреба, а које је Министарство објавило две недеље пред почетак школске године, унеле су немир у школе широм Србије.

„Значи, то није никаква листа за отпуштање, него само списак наставника, без личних имена, који су изгубили један део фонда часова и који ће сада, када се појаве листе потреба школа, попуњавати листе потреба“, објашњава Зорана Лужанин, помоћница министра просвете .

Померање старосне границе за одлазак жена у пензију примораће искусне професорке да напусте школе, упозоравају из Синдиката.

„Али шта после? Да ли ће за то место да се расписује конкурс, да ли ће директор да прогласи то место за специјалан случај па ће тога да остави на послу, а неког ко му смета да га прогласи за технолошки вишак. То је оно против чега смо се ми у синдикату борили да се директорима не оставља та могућност да они одлучују о судбини људи како они хоће“, каже Бранислав Павловић из Синдиката образовања Србије.

Због мањег броја студената, између осталог, смањена је и потреба за педагозима и психолозима. Наиме, пуну норму, према тумачењу синдиката, имаће само педагози у најмасовнијим школама са преко 32 одељења.

„Пораст насиља је евидентан. Не морам ја о томе говорити, говори се свакодневно. Дакле, нама треба, поред педагога и психолога, и социјални радник, а не смањење педагога и психолога. А логопеде да не помињем, који су нам потребни, а којих је јако мало, а сада их уопште неће бити“, наводи Јасна Јанковић из Уније синдиката просветних радника Србије.

„Сви они још увек имају заснован однос на неодређено. Прво, они не могу да буду отпуштени. У случају да се не допуни или потпуно изгуби норму, онда ће ићи наредна прича, а то је могућност отпремнине“, додаје помоћница министра просвете.

Правила игре у наредној школској години не мењају се само за наставнике, већ и за ученике. Уводи се уписни праг за средње школе, што значи да ђаци који остваре мање од 50 бодова више неће имати ни шансу да упишу четворогодишњу школу.

Оставите коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.