Вести КГ – данас прави летњи дан

Прави летњи дан у септембру, а роде држе темпо...

Група Застава возила обезбедила је 100 контејнера за крагујевачко Јавно комунално предузеће “Чистоћа“. У питању је промотивна серија контејнера који су, први пут за домаће тржиште, произведени у Застава специјалним аутомобилима у Сомбору.

“Нама је драго да је Застава изабрала Крагујевац да овде пласира своју промотивну серију нових производа за територију Србије. С обиром на то да се ради о веома практичном систему, верујем да ће грађани бити задовољни. Што се тиче саме Чистоће ми смо у процесу преговоа са EBRD. У плану је набавка потпуно нове флоте камиона и комплетне количине контејнера за ово предузеће“ – изјавио је градоначелник Крагујевца, Радомир Николић.

Уручивању контејнера присуствовао је и државни секретар у Министарству привреде Владе Републике Србије, Драган Стевановић, који је рекао да “због утакмице и трке која ће се водити у процесу приватизације, постоји интересовање и страних и домаћих инвеститора за Заставу, а овакви пројекти чине је још атркативнијом на тржишту“.

Драго нам је што је Застава дала допринос да се овај пројекат реализује. С обиром на то да сам упознат са стањем које је ново руководство у Крагујевцу затекло, што није био само финансијски већ и комунални јавашлук, верујем да ће на овај начин Застава допринети унапређењу комуналних услуга. Застава није компанија без референци, а учешће у оваквим пројектима чини је привлачнијом за потенцијалне инвеститоре – закључио је Драган Стевановић државни секретар у Министарству привреде.

Укупна вредност контејнера, које на основу пословно-техничке сарадње са грчком компанијом Спајдер производи Застава специјални аутомобили у Сомбору, је три милиона динара.

“Реч је о промотивној серији контејнера који се први пут производе у Србији. Одлучили смо се за Крагујевац, јер је наша жеља да грађани користе домаће производе. Са друге стране, радници Заставе Инпро ће на основу договора са локалном самоуправом града Крагујевца урадити поправку свих контејнера, што је посао вредан близу два милиона динара“ – рекао је генерални директор групе Застава возила, Драган Срејовић.

Иначе, из погона фабрике у Сомбору, до сада је преко 15 хиљада јединица извезено на тржиште Јужне Америке и Европе. Крагујевац је први град на чијим улицама ће се наћи метални контејнери за смеће високе технологије који су израђени у Србији.И овога јутра рода нам доноси лепе вести из породилишта.

За последња 24 часа рођено је десет беба – пет девојчица и пет дечака.Данас нас у Крагујевцу очекује сунчано и веома топло време за септембар.

Минимална дневна температура 19°Ц, максимална дневна температура од 35°Ц.

Дуваће јужни и југоисточни ветар брзином од 4 м/с.

Влажност ваздуха 40%, док ће УВ индекс бити 8.

.

Оставите коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.