Вести КГ – Французи заинтересовани за Заставу ИНПРО

Французи долазе у Крагујевац, време облачно, роде вредне и овог јутра...

Најава искључења за дан: 28.07.2015.

  • Због ремонта трафостанице у времену од 06:30 до 13 сати доћи ће до прекдиа у испоруци електричне енергије потрошачима већег дела насеља Пиваре – Бриони, Лепа Брена, Аутомакедонија, Пиварско брдо, улица Косовска, Стојана Протића са споредним улицама.
  • Због сече растиња на траси ниског напона у времену од 08 до 12 сати доћи ће до повременог прекида у испоруци електричне енергије потрошачима у насељу Бешњаја – одмаралиште.
  • Због подизања и премонтиравања стубова у временеу од 10 до 14 сати доћи ће до повремених прекида у испоруци електричне енергије потрошачима зграде у делу насеља Десимировац – Гајић и Опорница – Турањанин.
  • Због замене мерног уређаја у времену од 08:30 до 13 сати доћи ће до прекида у испоруци електричне енергије потрошачима зграде у улици Војвођанској бр. 5.
  • Због замене прекидача у трафостаници у времену од 07 до 10 сати доћи ће до кратког прекида у испоруци електричне енергије потрошачима у насељу Чумић – засеоци Кремењача и Вучјак.

Уколико временски услови не дозволе обављање наведених радова, ЕД Електрошумадија Крагујевцу ће бити накнадно обавестити потрошаче.Пословодство Заставе ИНПРО саопштило је да је за приватизацију те фабрике која послује у оквиру Групе Застава возила, заинтересована мултинационална компанија, која слови за највећег произвођача прикључних возила у Европи. Мада у пословодству Заставе ИНПРО одбијају да наведу име заинтересованог купца, наш лист незванично сазнаје да се ради о компанији Тригано, са седиштем у француском граду Лавал.

Тригано је до сада купио све француске фабрике за производњу прикључних возила, као и њихове конкуренте из још неких европских земаља. Између осталог, Тригано је купио и француску фирму Лидер, којој је Застава ИНПРО до сада испоручивала око 90 одсто производње аутомобилских приколица. Осим у Француску, Застава своје приколице извози иу Русију, БиХ и Македонију. Како тврде у менаџменту Заставе ИНПРО, заинтересовани купац, то јест Тригано је Агенцији за приватизацију недавно послао писмо о намерама, којим исказује интересовање за успостављање стратешког партнерства са крагујевачком фабриком.

Упркос озбиљној заинтересованости Триганоа за преузимање Заставе, Агенција за приватизацију још не може да огласи јавни позив за приватизацију због нерешених имовинско-правних односа унутар Групе Застава.

Застава ИНПРО ове године у Француску треба да извезе прикључна возила у вредности од око пет милиона долара, ау Русију за милион евра. Мање количине приколица намењене су Босни И Херцеговини, Македонији и Србији. У том предузећу се надају да ће, уколико успоставе стратешко партнерство са Триганоом, значајно повећати не само производњу, него и производни асортиман, као и број запослених.

Та крагујевачка фабрика, која запошљава 335 радника, од којих су 223 особе са инвалидитетом, недавно је, одлуком Владе Србије, добила сертификат за производњу платформи за лица са инвалидитетом, након чега је производња и почела.

Извор: данас.рс

И овога јутра рода нам доноси лепе вести из породилишта.

За последња 24 часа рођено је седам беба – три девојчице и четири дечака.Данас нас у Крагујевцу очекује претеђно облачно време, са могућим падавинам.

Минимална дневна температура 19°Ц, максимална дневна температура од 29°Ц.

Дуваће северни и северозападни ветар брзином од 3,4 м/с.

Влажност ваздуха 67%, док ће УВ индекс бити 6.

.

Оставите коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.