Вести КГ – извршитељи у Застава камионима

Извршитељи плене имовину Застава камиона, време сунчано, роде радиле прековремено...

Најава искључења за дан: 04.08.2015.

  • Због радова на нисконапонској мрежи у времену од 11 до 13 сати доћи ће до прекида у испоруци електричне енергије потрошачима у делу насеља Десимировац – Гајић и Опорница – Турањанин.
  • Због радова на траси далековода у времену од 07 до 14 сати доћи ће до прекида у испоруци електричне енергије потрошачима у насељу Голочело – брдо и Љубић.

Уколико временски услови не дозволе обављање наведених радова, ЕД Електрошумадија Крагујевцу ће бити накнадно обавестити потрошаче.Око 1.500 бивших и садашњих радника Застава камиона, тужило је ову фирму због заосталих зарада. Машине и опрему плене извршитељи.

Од тих 1.500 тужби, већи део је дошао у фазу када су већ донешена извршна решења о принудној наплати. Тако фабрику готово свакодневно посећују извршитељи и пописују покретну имовину.

Већ су заплењена возила и камиони за превоз делова за производњу, а почело је и пописивање машина и опреме.

Због тога би могло да се деси да фабрика мора да обустави производњу. То би значило стечај за фирму, чиме може бити угрожена припрема за приватизацију. Камиони су се, као део Групе Застава возила, једва изборили за место на листи 17 српских предузећа која су још годину дана заштићена од принудне наплате дугова. То је Камионима дало шансу да се припреме за приватизацију и избегну стечај. Ипак, принудна наплата због дугова за зараде може да се спроведе.

За август је пословодство планирало да још једном разговара са партнерима који су заинтересовани за куповину фабрике, а њих је 12 је пријављених. Проблем ће бити што ће пословодство можда заинтересоване партнере да поведе у обилазак празних хала.

Ако би радници сада одустали од принудне наплате заосталих зарада, због добробити фирме, дуговања за плате би након приватизације била обавеза новог власника. Судећи по томе колико је радника раније лоше прошло у сличним случајевима, тешко да ће „камионџије“ одустати од наплате својих зарада.И овога јутра рода нам доноси лепе вести из породилишта.

За последња 24 часа рођено је тринаест беба – шест девојчице и седам дечака.Данас нас у Крагујевцу очекује сунчано и веома топло време.

Минимална дневна температура 18°Ц, максимална дневна температура од 31°Ц.

Дуваће источни и северон источни ветар брзином од 1 м/с.

Влажност ваздуха 47%, док ће УВ индекс бити 8.

.

Оставите коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.