Вести КГ – јуче отворен 10. Јоакиминтерфест

Овогодишњи 10. по реду интернационални фестивал под геслом „Време тишине“ свечано је отворио члан Градског већа за ванпривреду

Овогодишњи 10. по реду интернационални фестивал под геслом „Време тишине“ свечано је отворио члан Градског већа за ванпривреду Борис Ковачевић.

Ковачевић је нагласио да је Град Крагујевац поносан на фестивал који у тешкој економској ситуацији траје 10 година, и да Град подржава у сваком смислу догађаје од националног значаја.

Фестивал је у Књажевско српском театру отворила представа “ Каинов ожиљак “, шабачког позоришта у режији Југа Радивојевића.

Ове вечери отворена је у холу театра и изложба позоришних плаката, са претходних девет фестивала.

Селектор Јоакиминтерфеста био је ове године писац и редитељ Жељко Јовановић, који је глумачке ансамбле окупио под мотом “ Време тишине “.

Наредних дана, на сцени театра, посетиоци фестивала гледаће по његовом избору позоришне представе из Хрватске, Републике Српске, Босне и Херцеговине и Србије.

На сцени Књажевско српског театра сутра у 20 часова, на репертоару је представа “ Мрешћење шарана “, позоришта из Бања Луке.Најава искључења за дан: 08.10.2015.

  • Због Ремонта трафостанице у времену 09:00-14:00 сати доћи ће до прекида у испоруци ел. енергије потрошачима у насељу Жировница.
  • Због Ремонта трафостаница у времену 09:00-14:00 сати доћи ће до прекида у испоруци ел. енергије потрошачима у насељу Белошевац – крива ћуприја и улица Светолика Јањића са околним улицама и брђан мала, у насељу Бресница – улица Др Јована Ристић од тржног центра ПКБ-а до аутобуске окретнице, и ул. Миодрага Стефановића са околним улицама.
  • Због Реконструкције мреже у времену 09:00-14:30 сати, доћи ће до прекида у испоруци ел. енергије потрошачима у улици Борачка, Драгана Петровића.
  • Због Премонтиравања стуба у времену 09:00-13:00 сати, доћи ће до прекида у испоруци ел. енергије потрошачима у насељу Маршић.
  • Због Сече растиња на траси далековода и нисконапонске мреже у времену 09:00-14:00 сати доћи ће до прекида у испоруци ел. енергије потрошачима у насељу Светлић, у делу насеља Чумић – Пањевац и у делу насеља Влакча – Петровићи.
  • Због Годишњег ремонта трафостанице КГ0018 Лапово у времену 09:00-14:00 сати доћи ће до прекида у испоруци ел. енергије потрошачима у насељу Лапово, други, трећи, четврти и пети рејон.
  • Због радова у трафостаници у времену 09:00-11:00 сати, доћи ће до прекида у испоруци ел. енергије потрошачима у улици Скерлићевој, Позоришној и у делу Даничићеве улице.Уколико временски услови не дозволе обављање наведених радова, радови биће одложени.

Ватерполо клуб Раднички одлучио је да свим љубитељима спорта омогући бесплатан улаз на две утакмице регионалне Триглав лиге, којима овог викенда отвара нову сезону у Крагујевцу.

Утакмица са Јадраном на програму је у петак од 20.30 сати, док се дуел са Југом игра у недељу, од 19:15 часова, у крагујевачком „Парку“.И овога јутра рода нам доноси лепе вести из породилишта.

За последња 24 часа рођено је пет беба – две девојчице и три дечака.Данас нас у Крагујевцу очекује облачно и свежије са кишом.

Минимална дневна температура 11°Ц, максимална дневна температура од 19°Ц.

Влажност ваздуха 83%  уз могућност падавина од преко 80%.

.

Оставите коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.