Вести КГ – Крагујевац добија 7,5 милиона евра за реконструкцију улица

7,5 милиона евра за реконструкцију улица, време сунчано и топло, роде вредне...

Европска банка за обнову и развој ( EBRD ) и град Крагујевац потписали су мандатно писмо, чиме је EBRD  дао сагласност Крагујевцу за дугорочно финансирање инфраструктуре, набавку контејнера и камиона за сакупљање оптада.

Коначан уговор, према речима Владимира Максимовића члана Градског већа за заштиту животне средине, равномерни и одрживи развој очекује се у децембру. Тада ћемо моћи да повучемо прву траншу кредита у износу од десет милиона евра. У првој транши 2,5 милиона евра предвиђено је за набавку камиона и контејнера намењених ЈКП “Чистоћа“ као и 7,5 милиона евра за изградњу и реконструкцију улица.

Друга транша, а реч је о пет милиона евра, биће повучена у наредној години. Средства су намењена изградњи нове аутобуске станице у Крагујевцу.

Набавком 15 камиона и 2000 контејнера Крагујевац ће коначно моћи да реши вишегодишњи проблем прикупљања и уклањања смећа, што је у овом тренутку један од приоритета у граду, јер “Чистоћа“ ради са недовољним бројем камиона смећара.И овога јутра рода нам доноси лепе вести из породилишта.

За последња 24 часа рођено је четири бебе – три девојчице и један дечак.Данас нас у Крагујевцу очекује сунчано и топло време за ово доба године.

Минимална дневна температура 5°Ц, максимална дневна температура од 19°Ц.

Дуваће јужни и југоисточни ветар брзином од 2 м/с.

Влажност ваздуха 44%, док ће УВ индекс бити 1.

.

Оставите коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.