Вести КГ – меч лопте за 37 фудбалских клубова

Меч лопте за фудбалске клубове, време сунчано, прохладно и ветровито, и овог јутра бејби бум....

Фудбалски савез града Крагујевца у сарадњи са локалном самоуправом организовао је акцију којом су за 37 клубова Прве, Друге и Треће градске лиге, као и женске фудбалске клубове обезбедили меч лопте.

Ово је, према речима Жељка Тодоровића председника Фудбалског савеза града, врло битна акција за мале фудбалске клубове. Овог пута успели смо да обезбедимо за све њих по две меч лопте са којима се играју професионалне утакмице и надам се да ће у том делу клубови бити подмирени. Настављамо и даље све оно што смо желели како би помогли овим клубовима и већ размишљамо шта да обезбедимо за следећу акцију. Ово је једна од важнијих,  где конкретну помоћ добијају у виду спортске опреме.

Град Крагујевац и Фудбалски савез препознали су значај бављења спортом и у сеоским срединама, тако да су овде углавном клубови који се такмиче на сеоском подручју, казао је Никола Урошевић помоћник градоначелника за спорт.  Ради се о Првој, Другој и Трећој градској лиги где се прича о помоћи тим клубовима не завршава. Ми смо ове године скоро четири пута повећали буџет градском Фудбалском савезу.

Поред овакве врсте помоћи у спортској опреми, Фудбалски савез помаже им и финансијски, да плаћају такмичења. Поред тога, ми смо кренули у решавање неких инфрастуктурних проблема. У последњих месец дана два клуба су побољшала своје услове за  рад. У плану нам је да у 2016. години сви клубови који имају решене имовинско правне односе остваре право на финансијску помоћ и реше неке проблеме у својим срединама, казао је Урошевић, како би својим члановима омогућили бољи и функционалнији рад.И овога јутра рода нам доноси лепе вести из породилишта.

За последња 24 часа рођено је једанаест беба – осам девојчице и три дечака.Данас нас у Крагујевцу очекује сунчано, прохладно и ветровито време.

Минимална дневна температура 2°Ц, максимална дневна температура од 14°Ц.

Дуваће јутоисточни ветар брзином од 6 м/с.

Влажност ваздуха 53%, док ће УВ индекс бити 1.

.

Оставите коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.