Вести КГ – млади крагујевачки кулинари други у Турској

Крагујевачки кулинари други у Турској, данас прави пролећни дан, бејби бум...

Млади крагујевачки кулинари Стефан Николић, Александар Милановић и Марко Лазић, предвођени Владимиром Арсенијевићем и Вујадином Вујадиновић, други у Алањи, у Турској, на Интернационалном такмичењу кулинара.

У конкуренцији више од 600 такмичара из читавог света, млади Крагујевчани освојили су четири сребра и једну бронзу и тиме заслужили велики углед и поштовање колега из земље и иностранства.

– Наши млади кулинари још једном су се представили светској кулинарској сцени и показали да Крагујевац има велики потенцијал и сјајну гастрономску будућност. Тренутни услови у којима се наши кулинари обучавају је испод свих стандарда, али смо показали да се знање и рад поред свих потешкоћа са којима се сусрећемо и те како исплате. Сарадњом са најбољим српским гастрономским удружењима и одличним професорима које имамо у Туристичко-угоститељској школи „Тоза Драговић“ донели су врхунске резултате и очекујемо да ће крагујевацки кулинари наставити да представљају Крагујевац и Србију у најбољем светлу на свим домаћим и међународним такмичењима – каже менаџер тима Вујадин Вујадиновић.

Владимир Арсенијевић, професор у Средњој школи „Тоза Драговић“ наглашава да је крагујевачка гастрономија добила нову димензију:

– Верујемо да ће Град Крагујевац посветити више пажње и разумевања највећој грани туризма и угоститељства, и препознати њен потенцијал. Иако нижемо успехе, сва такмичења на којима учествујемо и представљамо Крагујевац су финансирана из сопствених средстава, па се надамо да ће Крагујевац стати иза ових младих професионалаца и омогућити им да се и даље обучавају, стичу знања и доносе Крагујевцу медаље и признања на које смо сви поносни.

Млади кулинари крагујевачке „ХоРеЦа“ асоцијације, (ХоРеЦа „је назив којим ЕУ означава угоститељску делатност) истичу да их остварени резулати мотивишу на стално усавршавање.

Извор: sumadijapress.co.rs

И овога јутра рода нам доноси лепе вести из породилишта.

За последња 24 часа рођено је тринаест беба – седам девојчице и шест дечака.Данас нас у Крагујевцу очекује сунчано и топло време за ово доба године.

Минимална дневна температура 6°Ц, максимална дневна температура од 13°Ц.

Дуваће југоисточни ветар брзином од 1,7 м/с.

Влажност ваздуха 67%, док ће УВ индекс бити 1.

.

Оставите коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.