Вести КГ – о ребалансу буџета на следећој седници градског парламента

О ребалансу буџета на следећој седници, време сунчано, роде вредне...

Председник Скупштине града Милан Урошевић и заменик председника Славица Коминац одржали су данас састанак са шефовима одборничких група на коме је било речи о предстојећим заседањима градског парламента, одлукама чија је израда у току.

Председник паралмента Милан Урошевић обавестио је шефове одборничких група да ће наредно заседање бити одржано половином октобра и да ће одборници тада разматрати и изјашњавати се о ребалнсу буџета града Крагујевца за 2015. годину. Он је рекао и да су у току консултације које градоначелник Радомир Николић и ресорни члан Градског већа Игор Митровић свакодневно имају са начелницима Градских управа и члановима Градског већа око промена које ће настати Одлуком о ребалнсу буџета.

Председник Скупштине града Милан Урошевић рекао је и да је у току израда Одлуке која ће омогућити наставак расељавања у Старој радничкој колонији и позвао шефове одборничких група да, уколико имају било какве предлоге и сугестије око ребалнса и наставка расељавања колоније, упознају се са поменутим одлукама које су у фази израде и дају своје предлоге и сугестије. На октобарској редовној седници Скупштине града, како је речено на данашњем састанку, наћи ће се и Извештаји о раду предузећа чији је оснивач Град и урбанистичка акта и планови који су прошли Комисију за планове, као и текућа питања која се односе на рад одборника и одборничких група.

Иначе овакви састанци, како је најавио председник градског паралмента Милан Урошевић, постаће пракса јер је то прилика да пре заказивања седнице шефови одборничких група изнесу своје предлоге и сугестије и са руководством Скупштине града разговарају о свим важним темама које су у скупштинској процедури или да сами иницирају доношење истих, било да је реч о представницима власти или опозиције. Данашњем састанку присустовали су шефови свих одборничких група у Скупштини града Крагујевца.И овога јутра рода нам доноси лепе вести из породилишта.

За последња 24 часа рођено је девет беба – шест девојчица и три дечака.Данас нас у Крагујевцу очекује сунчано и топло време, док је у току ноћи могућ развој облачности.

Минимална дневна температура 16°Ц, максимална дневна температура од 27°Ц.

Дуваће јужни и југоисточни ветар брзином од 1 м/с.

Влажност ваздуха 41%, док ће УВ индекс бити 5.

.

Оставите коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.