Вести КГ – обнова игралишта у Основној школи „Трећи крагујевачки батаљон“

Обнова игралишта, време топло, роде вредне....

У Основној школи „Трећи крагујевачки батаљон“ у току су завршни радови на реновирању спортских терена у које је средства уложио успешни фудбалски репрезентативац из Крагујевца, Лука Миливојевић.

Радове је јуче обишао члан Градског већа за ванпривредне делатности Борис Ковачевић, који је у име града Крагујева изразио велику захвалност што је Лука одлучио да уложи новац у сређивање дворишта своје школе.

– Приликом сусрета које смо имали у ранијем периоду, Лука је дошао до идеје да реновира терене школе у ​​коју је он ишао, његов брат и отац, а наша жеља је да мотивишемо и друге успешне људе да следе његов пример, и да у складу са својим могућностима издвоје средства и време, и неким новим дечацима и девојчицама омогуће боље услове како би покушали да изграде приближно сличне каријере као и они – каже Борис Ковачевић.

Велико задовољство, што је Лука Миливојевић одлучио да донира средства школи у којој је забележио своје спортске почетке истиче и директор школе Слободан Живановић.

– Једина могућност да урадимо нешто ново за школску годину и ученике, и да решимо свој дугогодишњи проблем управо се реализује. За наше услове ово је огромна инвестиција и гест који је више него вредан пажње – наводи Живановић.

У реновирање спортских терена уложено је 8.000 евра, а средјени су спољашњи терени за фудбал, кошарку и одбојку, урађена је нова заштитна мрежа иза гола ка школском боравку и постављена нова ка углу Јесењинове и улице Браће Петковић, и избетониране су трибине.И овога јутра рода нам доноси лепе вести из породилишта.

За последња 24 часа рођено је седам беба – пет девојчица и два дечака.Данас нас у Крагујевцу очекује сунчано и веома топло време.

Минимална дневна температура 24°Ц, максимална дневна температура од 34°Ц.

Дуваће источни ветар брзином од 2,3 м/с.

Влажност ваздуха 32%, док ће УВ индекс бити 9.

.

Оставите коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.