Вести КГ – ОПРЕЗ: због врућине колабирало пет особа

Сунчано и веома топло време, роде вредне, пазите се врућине...

Најава искључења за дан: 07.07.2015.

Електрошумадија најављује да ће због ремонта и радова на мрежи, данас, струју искључивати у следећим насељима и терминима

– 09-12 сати у делу насеља Каменица.
– 09-12 сати у делу насеља Собовица викенд село иу насељу Горња Сабанта дом.

Уколико временски услови не дозволе обављање наведених радова Електрошумадија ће накнадно обавестити потрошаче.Због високе спољне температуре у Крагујевцу је јуче колабирало пет особа а лекари Хитне помоћи интервенисали су и због неколико повреда на радном месту, изјавио је Тањугу директор Хитне помоћи Александар Кличковић.

„Од 8 х до 15 х имали смо 29 теренских интервенција што је нешто више од уобичајеног броја“, рекао је директор Хитне помоћи Александар Кличковић у изјави Тањугу и додао да су се грађани Крагујевца највише жалили на низак крвни притисак и на тахикардију, односно убрзан рад срца.

Градска управа Крагујевца саопштила је да ће од данас, због најављених тропских врућина, бити постављена цистерна са водом за пиће, како би пролазници могли да се освеже, као и да наточе воду за пиће.

Цистерна ће бити постављена у Улици кнеза Михаила, испред Апелационог суда, код Зелене пијаце, у времену 10-17 часова, и на том месту ће бити све док не прођу врућине.

У Градској управи наглашавају и да бактериолошку и хемијску исправност воде у цистерни контролише Институт за заштиту здравља.

У јавно комуналном предузећу „Водовод и канализација“ наводе да се Крагујевац уредно снабдева водом, и да је приметна нешто већа потрошња.И овога јутра рода нам доноси лепе вести из породилишта.

Данашње јутро у Крагујевцу освануло је богатије за осам беба – три дечака и пет девојчица..У Крагујевцу ће данас бити веома топло време због чега је на снази жути метеоаларм.

Грађанима се саветује да без преке потребе не излазе на сунце у току поднева када је сунчева активност највећа и температуре највише. Уколико излазите обавезно имајте при руци флашу са водом и избегавајте боравак и изложеност сунцу, уз често узимање течности.

Дуваће слаб ветар брзином 1,7 м/с, притисак 1019 мбар-а.

Максимална дневна температура до 36°Ц.

Оставите коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.