Вести КГ – појачана контрола возила и бесплатан технички преглед

Појачана контрола возила, долази нам захлађење, прави бејби бум....

У циљу припреме возила за безбедније учешће у саобраћају у предстојећој зимској сезони, Министарство унутрашњих послова Републике Србије, у сарадњи са Ауто-мото савезом Србије и Асоцијацијом техничких прегледа возила, у периоду од 23. до 28. новембра спровешће превентивно-пропагандну акцију појачане контроле саобраћаја, под називом „Исправно возило – безбедно возило“.

Основни циљ акције је да се бесплатно провери техничка исправност возила, како би се уочене неисправности благовремено отклониле, а тиме остварили повољни предуслови за безбедно одвијање саобраћаја. Осим поменутог, знатно би се повећао степен безбедности саобраћаја и смањио број саобраћајних незгода изазваних техничком неисправношћу возила.

За време спровођења акције, саобраћајна полиција ће вршити појачану контролу возила и возача, посебно на путевима и улицама у насељеним местима и возачима указивати на значај исправности возила у саобраћају, посебно уређаја за управљање и заустављање, уређаја за спајање вучног и прикључног возила, пнеуматика, светлосно-сигналних уређаја и уређаја за погон на сабијени или течни гас, као и поштовања правила саобраћаја.

Такође, током трајања акције власници, односно корисници возила, могу самоиницијативно бесплатно проверити техничку исправност у овлашћеним центрима за вршење техничких прегледа возила.И овога јутра рода нам доноси лепе вести из породилишта.

За последња 24 часа рођено је дванаест беба – пет девојчица и седам дечака.Данас нас у Крагујевцу очекује захлађење са могућим падавинама у поподневним часовима.

Минимална дневна температура 7°Ц, максимална дневна температура од 13°Ц.

Дуваће јужни и југозападни ветар брзином од 4 м/с.

Влажност ваздуха 77%, док ће УВ индекс бити 0,3.

.

Оставите коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.