Вести КГ – повластице за ФИАТ и Заставу

Фиат и Застава добили повластице за извоз, време сунчано са могућим падавинама...

Крагујевачке компаније Фиат Крајслер аутомобили Србија и Застава оружје ће имати највише користи од недавно одобрених повластица у трговини са Сједињеним Америчким Државама.

Сваке године преко 25 хиљада пистоља, пушака и другог спортског и ловачког оружја из крагујевацке фабрике продаје се у Сједињеним Америчким Државама.

Повластице у трговини, односно бесцарински извоз од 29. јула све до краја 2017.године, Застава оружју требало би да обезбеде још више посла. Трговинске повластице су значајне и за крагујевачку фабрику аутомобила.

Оно што посебно радује извознике је то да ће сви они који су извозилиу Америку претходне две године моћи да поврате новац од плаћених царина.

На томе већ раде америчка амбасада, национална и регионална привредна комора. Застава оружју и Фијату се мора помоћи да што боље искористе повласћени третмар, али и онима који би на овом тржишту могли да пронађу купце, кажу у Регионалној привредној комори.

У Комори посебно истичу да док национална привреда бележи мањак у размени са иностранством, извозници из Крагујевца су током првих 6 месеци 2015. остварили вишак од око 200 милиона долара.

У Регионалној привредној комори сматрају да би, уз одговарајућу подршку, ово могла бити добра шанса и за извознике смрзнутог воћа, вина и воћне ракије.И овога јутра рода нам доноси лепе вести из породилишта.

За последња 24 часа рођено је четири бебе – једна девојчица и три дечака.Данас нас у Крагујевцу очекује сунчано време са могућим падавинама у вечерњим сатима.

Минимална дневна температура 20°Ц, максимална дневна температура од 31°Ц.

Дуваће југоисточни ветар брзином од 4,5 м/с.

Влажност ваздуха је 47%, док ће УВ индекс бити 8.

.

Оставите коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.