Вести КГ – прекид производње у ФИАТ-у

Прекид производње у ФИАТ-у, данас прави летњи дан, постављање лежећих полицајаца...

Најава искључења за дан: 23.06.2015.

  • Због сече растиња на траси далековода у времену од 09.00 до 15.00 сати доћи ће до повременог прекида у испоруци ел. енергије потрошачима у делу Зеленгорске и улице Војнотехничког завода, у насељу Маршић – Марино брдо у делу насеља Грошница, у делу насеља Дреновац и у делу насеља Горња Сабанта.
  • Због провере изводних поља од 09.00 до 12.00 сати доћи ће до прекида у испоруци ел. енергије потрошачима у улици Краља Александра I Карађорђевића број 120 и број 5 и Танаска Рајића број 5.
  • Због ревизије у трафостаница у времену од 10.00 до 14.00 сати доћи ће до прекида у испоруци ел. енергије потрошачима у насељу Маслошево – школа и водовод.
  • Због израде кабловске спојнице 10 кв у времену од 09.00 до 14.00 сати доћи ће до прекида у испоруци ел. енергије потрошачима на углу улица Драгослава Срејовића и Париске комуне.

Уколико временски услови не дозволе обављање наведених радова, ЕД Електрошумадија Крагујевцу ће бити накнадно обавестити потрошаче.Производња у крагујевачкој фабрици Фијат Крајслер аутомобили Србија (ФЦАС) биће обустављена од данас, после завршетка рада прве смене, и трајаће до краја јуна.

Реч је о првом овогодишњем производном застоју у ФЦА Србија, који је узрокован нешто слабијом потражњом на европским тржиштима и северноамеричким аутомобилом који ова фабрика производи.

Монтажне траке поново ће бити покренуте 01. јула, с тим што се и у наредном месецу очекује прекид производње од око десет дана, који би могао да буде избегнут једино ВЕЋОМ поруџбином неког од европских или америчких дилера аутомобила.

Извесно је да ће крагујевачкој фабрици запослени у паузирати и у прве три августовске недеље, односно да ће, као и њихове колеге у свим Фијатовим компанијама широм света, од 3. до 24. августа бити на колективном годишњем одмору.

Радници у ФЦА Србија још увек нису забринути због најављеног прекида производње, зато што је од средине јануара, кад је стартовала овогодишња производња до сада из погона изашло око 65.000 аутомобила, колико је отприлике и било планирано за прво полугодиште. Оно што забрињава запослене и синдикат у тој компанији јесте чињеница да још нема информација о новом моделу, који би у догледно време обезбедио пуну упосленост и обогатио тржишну понуду фабрике, пројектоване за производњу 300.000 возила годишње, пише лист Данас.

Синдикат ове фабрике је већ позвао Владу и премијера Александра Вучића да од менаџмента у седишту компаније траже производњу још једног модела, што је иначе Фијатова обавеза по уговору.Служба хоризонталне, вертикалне и светлосне сигнализације Јавно комуналног предузећа „Паркинг сервис Крагујевац“ ће данас и сутра вршити уградњу лежећих полицајаца и пратеће вертикалне сигнализације.

Данас, у уторак 23.06.2015. године у 08:00 сати почели су радови на уградњи техничког средства за успоравање саобраћаја „лежећег полицајца“ и вертикалне сигнализације у улици пратеће Атинској, непосредно Иза пешачког прелаза код бројева 13. и 15.

Док ће у среду 24.06.2015. године са почетком у 07:30 часова у улици Белодримској, непосредно иза раскрснице са улицом Владе Багата, бити постављен лежећи полиајац.

Радови на постављању саобраћајних средстава обавиће се на основу Решења надлежног органа Градске управе за инспекцијске послове Комунални сам, са циљем повећања безбедности свих учесника у саобраћају у Крагујевцу.Данашње јутро освануло је у Крагујевцу богатије за три бебе.

У последњих 24 сата у Крагујевцу, рођене су две девојчице и један дечак.У Крагујевцу ће данас бити сунчано и топло време без падавина. Летњи дан ће бити праћен сунчаним интервалима па се саветује опрез уколико се креће по сунцу.

Нажалост овакво време ће трајати до сутра када се очекује драстичан пад температуре.

Дуваће ветар брзином 3,3 м/с, притисак 1016 мБар-а.

Максимална дневна температура до 31°Ц.

Оставите коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.