Вести КГ – прикупљени докази о узроку пожара

Сакупљени докази о узроку пожара, време облачно и свежије, роде вредне...

Најава искључења за дан: 10.07.2015.

  • Због сече растиња у времену 10:00-14:00 сати доћи ће до прекида у испоруци ел. енергије потрошачима у делу насеља Каменица.
  • Због провере напајања ниског напона у времену 09:00-10:00 сати доћи ће до прекида у испоруци ел. енергије потрошачима у насељу Козујево код моста.
  • Због подизања стубова у времену 09:00-14:00 сати доћи ће до прекида у испоруци ел. енергије потрошачима у делу насеља Собовица и део насеља Церовац.
  • Због прикључка нове трафостанице у времену 10:00-13:00 сати доћи ће до прекида у испоруци ел. енергије потрошачима у насељима Букуровац и Дренак.

Уколико временски услови не дозволе обављање наведених радова, ЕД Електрошумадија Крагујевцу ће бити накнадно обавестити потрошаче.Екипа сектора за ванредне ситуације МУП-а Србије из Београда, окружни тужилац и вештак, завршили су прикупљање доказа о узроцима пожара на шестом спрату зграде Градске управе, тако да је уклоњено полицијско обезбеђење и омогућено рашчишћавање простора. На тим пословима поред радника ЈКП „Чистоћа“ ангажовани су и запослени који сређују документацију.

– Ситуација је много боља него што смо очекивали. Документација у канцеларијама 607, 608 и 609 где су биле смештене комунална и грађевинска инспекција и инспекција за саобраћај и путеве је потпуно уништена. Међутим, то неће бити проблем, јер се највећи део докумената чува у електронској форми на мрежним дисковима односно серверу, тако да ће предмети у складу са законском процедуром релативно брзо бити реконструисани. Део предмета биће реконструисан и физички, јер пожар није у потпусности захватио све канцеларије – казао је данас у изјави за медије Андреја Илић начелник Градске управе за комуналне и инспекцијске послове.

Увидом на лицу места, утврђено је да су сачувани сви предмети који се налазе у заједничкој писарници све инспекција у канцеларији 603, сачуване су све такси дозволе и решења у канцеларији 606.

Запослени у комуналном, саобраћајном и грађевинском инспекторату премештени су у просторије Предузећа за изградњу града, Комуналну полицију и Бизнис иновациони центар. Функционише се отежано, али се ради, примају се пријаве грађана и инспектори обављају надзор на терену.

Комисија Градског већа ради на процени штете настале од пожара, тако да ће врло брзо бити познато шта је уништено, а шта има употребну вредност. Поред тога, чека се и извештај стручних служби о узроцима пожара који је у згради Градске управе избио у понедељак 6. јула.И овога јутра рода нам доноси лепе вести из породилишта.

За последња 24 часа рођено је 6 беба – четири дечака и две девојчице.У петак у Крагујевцу метеоролози предвиђају сунчано и ведро време, са највишом температуром до 26 степени.

У петак ујутро биће сунчано, температура до 18 степени. Током дана биће сунчано и ведро са температуром до 26 степени. У вечерњим сатима 18 степени и ведро.

Очекују се релативно повољне биометеоролошке прилике за већину хронично оболелих особа. Извесне тегобе могу осетити срчани болесници.

Могући су проблеми са сном и главобоља као метеоропатске реакције. Препоручује се умерена физичка активност и боравак у природи уз примену адекватне УВ заштите.

Оставите коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.