Вести КГ – просветарима помоћ од око 6.000 динара

Просветарима једнократна помоћ, време претежно ведро и сунчано, роде вредне....

На састанку са премијером и двоје министара, синдикати добили обећање. Једнократна исплата стиже првог децембра. Следеће године повећање плата до пет одсто.

Просветни радници добиће око првог децембра једнократну помоћ у висини између 5.000 и 6.500 динара. Ово је договорено на састанку представника четири репрезентативна синдиката са премијером Александром Вучићем и министрима Кори Удовички и Срђаном Вербићем.

Иако су сви били на истом састанку, синдикати су дали различите информације о износу помоћи која стиже за месец дана, а коначан износ одредиће Министарство финансија – између 5.000 и 6.000 или између 6.000 и 6.500 динара.

– Једнократну помоћ добиће око 108.000 запослених у основним и средњим школама и домовима ученика – потврђује за “Новости” Бранислав Павловић, председник Синдиката образовања Србије. – Премијер нам је рекао да је реално да то буде износ између 6.000 и 6.500, а у Министарству финансија ће израчунати колико ће то тачно бити.

Да ће помоћ стићи око првог децембра, потврдио је после састанка и министар просвете Срђан Вербић.

Из Уније синдиката радника Србије поручили су да нису задовољни обећаним износом.

ОБНОВА
ИЗ УНИЈЕ поручују да је најбоља вест то што ће све школе у Србији бити уређене и да ће се са тим почети у најкраћем периоду: – За почетак бићемо у окреченим учионицама, што свакако није занемарљиво када знамо у каквим условима радимо.

– С обзиром на то да смо се залагали да ова помоћ буде у висини једне просечне плате запосленог, овим износом нисмо задовољни – кажу у Унији. – Заостајање у висини зараде у односу на остале струке које се финансирају из буџета, Влада планира да реши тако што ће плате различито повећати. Уколико одобри ММФ, наше зараде биће увећане у највећем износу, највише пет процената.

На састанку није било речи о још једној болној тачки запослених у просвети – закону о платама. Према речима министра Вербића, то је тема за посебан састанак.

– Морамо да уредимо систем плата у јавном сектору и ако овај предлог није довољно добар, треба да направимо неки други. Не смемо да одустанемо од тога, дакле мора да се зна ко колику плату има у јавном сектору – изјавио је Вербић након састанка.И овога јутра рода нам доноси лепе вести из породилишта.

За последња 24 часа рођено је пет беба – две девојчице и три дечака.Данас нас у Крагујевцу очекује претежно ведро и сунчано време.

Минимална дневна температура 0°Ц, максимална дневна температура од 16°Ц.

Дуваће источни ветар брзином од 1 м/с.

Влажност ваздуха 45%, док ће УВ индекс бити 1.

.

Оставите коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.