Вести КГ – радник „Нискоградње“ почео штрајк глађу

Радник "Нискоградње" започео штрајк глађу, време кишовито, роде вредне...

Један од нераспоређених радника „Нискоградње“, Жељко Туцаковић, почео је јуче штрајк глађу у просторијама предузећа. Како ни након близу три недеље, колико је прошло од када је најавио протест, није испуњен његов основни захтев да буде радно ангажован у неком од градских предузећа, Туцаковић се одлучио на радикалан штрајк у просторијама „Нискоградње“.

Радник „Нискоградње“, Жељко Туцаковић, обавестио је јавност да ће започети штрајк глађу, с обзиром да до данас није распоређен на рад у неко од јавних комуналних предузећа, То је иначе био његов главни захтев, када се 05. новембра први пут закључао у просторијама „Нискоградње“ и најавио свој протест. Тада је након преговора са вршиоцем дужности директора Вукојем Радовановићем, пристао да замрзне штрајк.

В.Д. директор “ Нискоградње “ Вукоје Радовановић је у телефонској изјави рекао да ће са случајем радника Жељка Туцаковића упознати Надзорни одбор, на седници која ће данас бити одржана. Радовановић је напоменуо да ће радити на решавању овог проблема и истакао да је одмах након именовања, пре тачно месец дана, са надлежнима у Скупштини града договорио да нераспоређени радници “Нискоградње“ имају приоритет када се у било ком од градских предузећа, макар и на пар месеци, појави потреба за новим радницима. Радно ангажовање, међутим, није једини захтев радника “Нискоградње“.

У саопштењу за медије, нераспоређени радници “ Нискоградње “ су исказали сумње у бројне незаконитости, за које сумњиче бивше руководиоце и од надлежних очејује да утврде њихову одговорност за пропадање овог предузећа.

Извор: канал 9

И овога јутра рода нам доноси лепе вести из породилишта.

За последња 24 часа рођено је осам беба – четири девојчице и четири дечака.Данас нас у Крагујевцу очекује кишовито време.

Минимална дневна температура 0°Ц, максимална дневна температура од 5°Ц.

Дуваће северни и северозападни ветар брзином од 3,3 м/с.

Влажност ваздуха 98%, док ће УВ индекс бити 0.

.

Оставите коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.