Вести КГ – скуп поводом вршањчког насиља у школама

Састанак о вршњачком насиљу, време сунчано, роде вредне...

На почетку нове школске године, Полицијска управа је на састанку са директорима основинх и средњих школа анализирала услове безбедности ученика.

Током прошле школске године, на територији града, школски полицајци регистровали с у147 деликата, од којих је 57 било са елемнтима кривичног дела.

У Школској управи сматрају, да је вршњачко насиље, проблем целокупне заједнице, и да на сузбијању ове појаве, треба да се ангажују све структуре друштва.

Прошле школске године, било је више деликата у односу на 2013-ту, али је те године било више оних са елемнтима кривичног дела.

Пред вршњачким насиљем не треба затварати очи, јер оно постоји, кажу у Полицијској управи, и због тога су на састанку скренули пажњу на резултате до којих су дошли.

Највећи број кривичних дела догађа се између прве и друге смене. То су углавном крађе, затим оштећење туђих ствари, где су на мети најчешће школски објекти, а насилничко понашање регистртовано је у 8 случајева.

У Полицијској управи кажу да пројектом школски полицајац, нису скривене сеоске школе, али да због појаве насиља и у сеоским срединама постоји потреба за овом врстом надзора.

Иако све школе имају формиране тимове за превенцију и спречавање насиља, у Школској управи сматрају да би у решавање ових проблема требало да се укључи цела заједница.

У Полицијској управи су, анализирањем досадашњих резултата дошли до сазнања да се преко 80% кривичних дела у школама догоди радним данима и то између две смене, када је у близини школа повећан број ученика.

Како би број преступа био сведен на минимум, школски полицајци ће појачати активности, управо у том периоду, речено је на скупу.И овога јутра рода нам доноси лепе вести из породилишта.

За последња 24 часа рођено је дванаест беба – три девојчице и девет дечака.Данас нас у Крагујевцу очекује сунчано време.

Минимална дневна температура 18°Ц, максимална дневна температура од 26°Ц.

Дуваће северноисточни ветар брзином од 3 м/с.

Влажност ваздуха 39%, док ће УВ индекс бити 4.

.

Оставите коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.