Вести КГ – украдена спомен плоча Зорану Ђинђићу

Спомен-плоча Зорану Ђинђићу украдена је из крагујевачке улице која носи његово име, време сунчано и топло, роде вредне...

Крађу табле са ликом покојног премијера која је откривена 2003. године осудиле су Демократска странка, ЛДП и Заједно за Шумадију.

Демократска странка наводи да је ломљење плоче са ликом Зорана Ђинђића још једна претња ДС-у.

Градски одбор Демократске странке у Крагујевцу захтева од надлежних државних органа да спроведу хитну истрагу и пронађу почиониоци који су поломили спомен-плочу са ликом Зорана Ђинђића, покојног премијера Владе Србије и председника ДС-а, наводи се у саопштењу те странке.

Либерално-демократска партија најоштрије осуђује вандалски чин крађе спомен-плоче са ликом Зорана Ђинђића из централне улице у Крагујевцу која носи његово име и позива надлежне органе да се најхтиније спроведе истрага и да се почионице ухапсе, наводи ЛДП у саопштењу.

Заједно за Шумадију наводи да је разбијање плоче Зорана Ђинђића у Крагујевцу само још један од сигурних знакова антидемократског расположења и диктатуре коју у Србију враћа власт Српске напредне странке.

У Крагујевцу су хапсили невине, пребијали опоненте, а сада разбијају и симболе слободе и демократије, наводи Заједно за Шумадију у саопштењу.

У току је полицијски увиђај.

Извор: б92.нет

И овога јутра рода нам доноси лепе вести из породилишта.

За последња 24 часа рођено је девет беба – четири девојчице и пет дечака.Данас нас у Крагујевцу очекује сунчано и веома топло време.

Минимална дневна температура 22°Ц, максимална дневна температура од 32°Ц.

Дуваће ссевероисточни ветар брзином од 1 м/с.

Влажност ваздуха 22%, док ће УВ индекс бити 8.

.

Оставите коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.