Вести КГ – утврђивање приоритета у образовању

Утврђивање приоритета у образовању, време облачно и хладно са могућим падавинама, роде вредне...

Члан Градског већа за ванпривредне делатности Борис Ковачевић са сарадницима започео је јуче обилазак основних школа на територији града Крагујевца, како би се на терену упознао са условима у којима деца уче и раде и одредили приоритети локалне самоуправе за улагање у њихово побољшање. Прва коју су обишли од укупно 22 основне школе колико их има на територији града Крагујевцу, била је основна школа Сретен Младеновић у Десимировцу.

“Имајући у виду да је крај године близу, желели смо да се на лицу места уверимо са свим проблемима и потешкоћама са којима се школе суочавају и да аналитичким приступом одредимо где је најургентније инвестирати. Посебну пажњу посветићемо реконструкцији, адаптацији или доградњи школских објеката и спортских терена у основним школама за које утврдимо да су најугроженије, рекао је приликом данашње посете Борис Ковачевић. За нама је веома тешка година у образовању у којој смо имали велики проблем у исплатама накнада за превоз, јубиларних награда и асистената у настави, и велики број школа је због тога био у блокади. Из тих разлога локална самоуправа града Крагујевца ове проблеме је у претходном периоду поставила као приоритет, и обавезе према просветним радницима, добављачима и обавезе по извршним пресудама у највећем делу измирила, тако да су сада створени услови за нова улагања у образовање из градског буџета, објаснио је Борис Ковачевић, члан Градског већа за ванпривредне делатности.

Основна школа Сретен Младеновић у Десимировцу са седам подручних школа има 412 ђака и у току су радови на реконструкцији старе школе у гиманстичку салу коју под покровитељством града финасира организација “Не бомбе, већ карамеле“, а као приоритет према речима в.д. директора школе Дејана Антића, је изградња система за грејање у подручном одељењу осмогодишње школе у Реснику и четворогодишње подручне јединице ове школе у Церовцу.

Члан већа Борис Ковачевић са сарадницима јуче је посетио и основне школе “Јулијана Ћатић“ у Страгарима, “Прота Стеван Поповић“ у Чумићу, “Мирко Јовановић“ и Основну школу “Свети Сава“.И овога јутра рода нам доноси лепе вести из породилишта.

За последња 24 часа рођено је три бебе – једна девојчица и два дечака.Данас нас у Крагујевцу очекује облачно и хладно време, са могућом кишом, суснежицом и снегом.

Минимална дневна температура 0°Ц, максимална дневна температура од 4°Ц.

Дуваће северозападни ветар брзином од 3 м/с.

Влажност ваздуха 97%, док ће УВ индекс бити 0.

.

Оставите коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.